Štirje svetovni rekordi na en mah

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Atletinja Joyciline Jepkosgei je na poti do svetovnega rekorda v polmaratonu izboljšala rekordne znamke na 10, 15 in 20 kilometrov.
Oglej si celoten članek

Kenijka Joyciline Jepkosgei je v Pragi dosegla nov svetovni rekord v polmaratonu (21,097 km) in z novo znamko 1:04:52 postala obenem prva atletinja v zgodovini, ki se je spustila pod mejo 1:05 ure.

Triindvajsetletnica je tako za 14 sekund izboljšala prejšnji rekord, ki ga je imela v lasti svetovna prvakinja, njena rojakinja Peres Jepchirchir.

Obenem je kenijska atletinja na poti do zmage na praškem polmaratonu izboljšala še tri druge rekorde; na 10, 15 in 20 kilometrov, poroča mednarodna atletska zveza IAAF.

''Nisem si mislila, da bom postavila svetovni rekord. Želela sem si le izboljšati svoj najboljši čas. To je veliko presenečenje. Pogoji so mi ustrezali, saj sem vajena treninga v jutranjih urah,'' je povedala Kenijka.

V moški konkurenci je zmago slavil Etiopijec Tamirat Tola, ki je traso pretekel v 59:37 minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.