Šport
54 ogledov

Štirje svetovni rekordi na en mah

Joyciline Jepkosgei Reševalni pas/Twitter
Atletinja Joyciline Jepkosgei je na poti do svetovnega rekorda v polmaratonu izboljšala rekordne znamke na 10, 15 in 20 kilometrov.

Kenijka Joyciline Jepkosgei je v Pragi dosegla nov svetovni rekord v polmaratonu (21,097 km) in z novo znamko 1:04:52 postala obenem prva atletinja v zgodovini, ki se je spustila pod mejo 1:05 ure.

Triindvajsetletnica je tako za 14 sekund izboljšala prejšnji rekord, ki ga je imela v lasti svetovna prvakinja, njena rojakinja Peres Jepchirchir.

Obenem je kenijska atletinja na poti do zmage na praškem polmaratonu izboljšala še tri druge rekorde; na 10, 15 in 20 kilometrov, poroča mednarodna atletska zveza IAAF.

''Nisem si mislila, da bom postavila svetovni rekord. Želela sem si le izboljšati svoj najboljši čas. To je veliko presenečenje. Pogoji so mi ustrezali, saj sem vajena treninga v jutranjih urah,'' je povedala Kenijka.

V moški konkurenci je zmago slavil Etiopijec Tamirat Tola, ki je traso pretekel v 59:37 minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.