Stoner: Čutim vse manj pritiska

Foto: Žurnal24 Casey Stoner, ki trenutno vodi v skupnem seštevku MotoGP, je pred VN San Marina
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motociklizmu je že v Misanu. Tam se bo ta konec tedna odvijala VN San Marina.
Oglej si celoten članek

Avstralski dirkač Casey Stoner je odpeljal le dva kroga v Misanu, kar pa je očitno dovolj za optimizem mladega športnika. Stoner sicer brani 60 točk naskoka v skupnem seštevku, z novo zmago pa bi se zagotovo še za korak približal naslovu svetovnega prvaka.

Proga v Misanu je valovita
"Dirkati v Misanu bo res nekaj posebnega, saj nihče prav dobro ne ve, kako naj tu dirka. Z Lorisom sva odpelajla dva kroga, ker so naši navijači želeli videti dirkalnik desmosedici. Proga ni slaba, vendar ima precej valov, ki jih bo treba popraviti. Sicer pa iz dirke v dirko čutim manj pritiska, vse lažje mi je," pripoveduje Stoner.


Lorisa Capirossija številni dirkači vidijo le od zadaj. © ducati.com

 
Loris Capirossi ima mnogo več izkušenj z Misana od svojega kolega Stonerja. Capirossi je po tej progi nazadnje vozil pred 14 leti, pa še to na 250-kubičnem motorju, od tedaj pa se je proga precej spremenila. "Vse je drugače. Vozil bom MotoGP, proga gre sedaj v levo, prej je šla v desno ... drugače bo!" razmišlja Capirossi. 

Pri Ducatiju so optimistični

Kljub temu so pri Ducatiju optimistični in si želijo v nedeljo vsaj enega svojega voznika videti na stopničkah za zmagovalce.






Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.