Šport
14 ogledov

Stoner: Čutim vse manj pritiska

Casey Stoner, ki trenutno vodi v skupnem seštevku MotoGP, je pred VN San Marina Žurnal24 main
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motociklizmu je že v Misanu. Tam se bo ta konec tedna odvijala VN San Marina.

Avstralski dirkač Casey Stoner je odpeljal le dva kroga v Misanu, kar pa je očitno dovolj za optimizem mladega športnika. Stoner sicer brani 60 točk naskoka v skupnem seštevku, z novo zmago pa bi se zagotovo še za korak približal naslovu svetovnega prvaka.

Proga v Misanu je valovita
"Dirkati v Misanu bo res nekaj posebnega, saj nihče prav dobro ne ve, kako naj tu dirka. Z Lorisom sva odpelajla dva kroga, ker so naši navijači želeli videti dirkalnik desmosedici. Proga ni slaba, vendar ima precej valov, ki jih bo treba popraviti. Sicer pa iz dirke v dirko čutim manj pritiska, vse lažje mi je," pripoveduje Stoner.


Lorisa Capirossija številni dirkači vidijo le od zadaj. © ducati.com

 
Loris Capirossi ima mnogo več izkušenj z Misana od svojega kolega Stonerja. Capirossi je po tej progi nazadnje vozil pred 14 leti, pa še to na 250-kubičnem motorju, od tedaj pa se je proga precej spremenila. "Vse je drugače. Vozil bom MotoGP, proga gre sedaj v levo, prej je šla v desno ... drugače bo!" razmišlja Capirossi. 

Pri Ducatiju so optimistični

Kljub temu so pri Ducatiju optimistični in si želijo v nedeljo vsaj enega svojega voznika videti na stopničkah za zmagovalce.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.