Stoner do pole positiona z rekordom

Foto: EPA Casey Stoner MotoGP Foto: EPA Casey Stoner MotoGP Foto: Reuters Jorge Lorenzo Casey Stoner Ben Spies MotoGP Foto: EPA Ben Spies Casey Stoner Foto: EPA Ben Spies MotoGP Foto: EPA Jorge Lorenzo MotoGP Foto: EPA Casey Stoner MotoGP
Casey Stoner je na kvalifikacijah razreda MotoGP pred VN Indianapolisa znova potrdil, da v letošnji nima konkurence. Z novim rekordom proge (1:38,850) je najbližjega zasledovalca domačina Bena Spiesa prehitel za več kot pol sekunde. V prvi vrsti bo stal še aktulani prvak Jorge Lorenzo. Nov polom za Valentina Rossija, ki je končal šele na 14. mestu (1:40,975).
Oglej si celoten članek

Casey Stoner (Honda) v dveh nastopih v Inianapolisu še ni stopil na stopničke, a sodeč po kvalifikacijah bi se to v nedeljo utegnilo spremeniti. Avstralec je namreč sobotne kvalifikacije dobil z več kot pol sekunde prednosti in z novim rekordom legendarne proge (1:38,850). Stoner je dominiral skozi celotne kvalifikacije, saj je že na začetku hitro prišel v vodstvo, ki ga nato vse do konca ni izpustil iz rok. Za Stonerja je to že letošnji sedmi najhitrejši startni položaj.

Vodilnemu v skupnem seštevku bo družbo v prvi vrsti delal še Yamahin tovarniški dvojec, ki ga tvorita Ben Spies in Jorge Lorenzo. Domačin je postavil čas 1:39,373, aktualni prvak pa 1:39,629. Lorenzo je bil sicer tudi zadnji, ki je za Stonerjem zaostal manj kot sekundo. V drugi startni vrsti bosta stala Stonerjeva moštvena kolega, Dani Pedrosa in Andrea Dovizioso in še en domačin Colin Edwards (Tech 3 Yamaha).

Nov polom Rossija

Če se bo Stoner še nekaj časa z nasmeškom na obrazu spominjal kvalifikacij v Indianapolisu, pa jih bo Italijan Valentino Rossi (Ducati) poskušal kar čim hitreje pozabiti. The Doctor je bil znova daleč od boja za vrh. Med kvalifikacijami je celo dvakrat zletel s proge, na koncu pa z več kot dvema sekundama zaostanka za Stonerjem končal na zanj zelo skromnem 14. mestu.

Marquez pred Italijanoma

V razredu Moto2 bo imel najboljše izhodišče Španec Mark Marquez, drugi čas je dosegel Italijan Simone Corsi, tretji pa je bil njegov rojak Andrea Iannone.

Terol znova najhitrejši

Vodilni v najšibkejšem razredu do 125 ccm Španec Nicolas Terol (Aprilia) bo s prvega mesta začel tudi dirko v Indianapolisu. Drugi je bil v kvalifikacijah Nemec Sandro Cortese (Aprilia), tretji pa Francoz Johann Zarco (Derbi).

VN Indianapolisa, MotoGP, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1:38,850
2. Ben Spies (Yamaha) + 0,523
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,779
4. Dani Pedrosa (Honda) + 1,097
5. Andrea Dovizioso (Honda) + 1,174
...
14. Valentino Rossi (Ducati) + 2,125

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.