Šport > Moto športi
12 ogledov

Stoner do pole positiona z rekordom

Casey Stoner VN Indianapolisa
1/7
Reuters
Casey Stoner je na kvalifikacijah razreda MotoGP pred VN Indianapolisa znova potrdil, da v letošnji nima konkurence. Z novim rekordom proge (1:38,850) je najbližjega zasledovalca domačina Bena Spiesa prehitel za več kot pol sekunde. V prvi vrsti bo stal še aktulani prvak Jorge Lorenzo. Nov polom za Valentina Rossija, ki je končal šele na 14. mestu (1:40,975).

Casey Stoner (Honda) v dveh nastopih v Inianapolisu še ni stopil na stopničke, a sodeč po kvalifikacijah bi se to v nedeljo utegnilo spremeniti. Avstralec je namreč sobotne kvalifikacije dobil z več kot pol sekunde prednosti in z novim rekordom legendarne proge (1:38,850). Stoner je dominiral skozi celotne kvalifikacije, saj je že na začetku hitro prišel v vodstvo, ki ga nato vse do konca ni izpustil iz rok. Za Stonerja je to že letošnji sedmi najhitrejši startni položaj.

Vodilnemu v skupnem seštevku bo družbo v prvi vrsti delal še Yamahin tovarniški dvojec, ki ga tvorita Ben Spies in Jorge Lorenzo. Domačin je postavil čas 1:39,373, aktualni prvak pa 1:39,629. Lorenzo je bil sicer tudi zadnji, ki je za Stonerjem zaostal manj kot sekundo. V drugi startni vrsti bosta stala Stonerjeva moštvena kolega, Dani Pedrosa in Andrea Dovizioso in še en domačin Colin Edwards (Tech 3 Yamaha).

Nov polom Rossija

Če se bo Stoner še nekaj časa z nasmeškom na obrazu spominjal kvalifikacij v Indianapolisu, pa jih bo Italijan Valentino Rossi (Ducati) poskušal kar čim hitreje pozabiti. The Doctor je bil znova daleč od boja za vrh. Med kvalifikacijami je celo dvakrat zletel s proge, na koncu pa z več kot dvema sekundama zaostanka za Stonerjem končal na zanj zelo skromnem 14. mestu.

Marquez pred Italijanoma

V razredu Moto2 bo imel najboljše izhodišče Španec Mark Marquez, drugi čas je dosegel Italijan Simone Corsi, tretji pa je bil njegov rojak Andrea Iannone.

Terol znova najhitrejši

Vodilni v najšibkejšem razredu do 125 ccm Španec Nicolas Terol (Aprilia) bo s prvega mesta začel tudi dirko v Indianapolisu. Drugi je bil v kvalifikacijah Nemec Sandro Cortese (Aprilia), tretji pa Francoz Johann Zarco (Derbi).

VN Indianapolisa, MotoGP, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1:38,850
2. Ben Spies (Yamaha) + 0,523
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,779
4. Dani Pedrosa (Honda) + 1,097
5. Andrea Dovizioso (Honda) + 1,174
...
14. Valentino Rossi (Ducati) + 2,125

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.