Stosurjeva premočna za Polono

Foto: EPA Polona Hercog je v osmini finala turnirja WTA v Rimu izgubila s Sam Stosur. (Fot
Šesta nosilka Samantho Stosur je bila previsoka ovira za Polono Hercog, ki je v sredo prvič premagala igralko iz prve dvajseterice lestvice WTA. Avstralka je bila v osmini finala boljša s 6:3 in 6:4.
Oglej si celoten članek
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se prek Daniele Hantuchove in Agnieszke Radwanske v sredo zvečer prebili v četrtfinale dvojic.

Dvajsetletna Polona Hercog pod vodstvom novega trenerja Martina Vilarja igra kot prerojena. Osma najmlajša igralka prve stoterice lestvice WTA je v sredo dosegla zmago svoje kariere, ko je v drugem kolu turnirja v Rimu premagala 15. z jakostne lestvice, ki pa v zadnjem času igra zelo dobro, Nemko Andreo Petković. Za Mariborčanko je bila v 10. poskusu to prva zmaga proti eni od igralk iz prve dvajseterice.

Dan kasneje ji nov skalp ni uspel – v osmini finala jo je s 6:3 in 6:4 premagala šestopostavljena Avstralka Samantha Stosur. V četrti igri je Stosurjeva naredila prvi brejk, nato na hitro osvojila svoj servis in povedla s 4:1. V deveti igri je Polona imela ob Avstralkinem servisu dve žogi za znižanje na 4:5, toda Avstralka se je izvlekla in niz končala s 6:3. Da ni brez razloga med najboljšimi na svetu ta hip, je Stosurjeva dokazala tudi v drugem nizu, ko je s svojim drugim brejkom povedla z 2:1 in nato kontrolirano dvoboj pripeljala do konca s 6:4.

Konec tudi med dvojicami
Potem ko je Polona Hercog na turnirju WTA v Rimu v četrtek že izpadla med posameznicami, je končala nastope tudi v dvojicah. V paru z domačinko Alberto Brianti je v 2. kolu klonila (6:2, 2:6, 5:10) proti Špankama Marii Jose Sanchez ter Anabel Medina Garrigues. Tako edino slovensko orožje v Rimu ostaja Katarina Srebotnik, ki je v paru s Čehinjo Kveto Peschke druga nosilka turnirja.

Za zdaj v Rimu najbolj prepričljivo igra Rusinja Marija Šarapova, kar pa ni presenetljivo, ko pa ima na tribunah podporo v Saši Vujačiću.

WTA, Rim, osmina finala:


Polona Hercog (Slo) : Samantha Stosur (Avs/6) 3:6, 4:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.