Šport
28 ogledov

Stosurjeva premočna za Polono

Polona Hercog je v osmini finala turnirja WTA v Rimu izgubila s Sam Stosur. (Fot EPA
Šesta nosilka Samantho Stosur je bila previsoka ovira za Polono Hercog, ki je v sredo prvič premagala igralko iz prve dvajseterice lestvice WTA. Avstralka je bila v osmini finala boljša s 6:3 in 6:4.
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se prek Daniele Hantuchove in Agnieszke Radwanske v sredo zvečer prebili v četrtfinale dvojic.

Dvajsetletna Polona Hercog pod vodstvom novega trenerja Martina Vilarja igra kot prerojena. Osma najmlajša igralka prve stoterice lestvice WTA je v sredo dosegla zmago svoje kariere, ko je v drugem kolu turnirja v Rimu premagala 15. z jakostne lestvice, ki pa v zadnjem času igra zelo dobro, Nemko Andreo Petković. Za Mariborčanko je bila v 10. poskusu to prva zmaga proti eni od igralk iz prve dvajseterice.

Dan kasneje ji nov skalp ni uspel – v osmini finala jo je s 6:3 in 6:4 premagala šestopostavljena Avstralka Samantha Stosur. V četrti igri je Stosurjeva naredila prvi brejk, nato na hitro osvojila svoj servis in povedla s 4:1. V deveti igri je Polona imela ob Avstralkinem servisu dve žogi za znižanje na 4:5, toda Avstralka se je izvlekla in niz končala s 6:3. Da ni brez razloga med najboljšimi na svetu ta hip, je Stosurjeva dokazala tudi v drugem nizu, ko je s svojim drugim brejkom povedla z 2:1 in nato kontrolirano dvoboj pripeljala do konca s 6:4.

Konec tudi med dvojicami
Potem ko je Polona Hercog na turnirju WTA v Rimu v četrtek že izpadla med posameznicami, je končala nastope tudi v dvojicah. V paru z domačinko Alberto Brianti je v 2. kolu klonila (6:2, 2:6, 5:10) proti Špankama Marii Jose Sanchez ter Anabel Medina Garrigues. Tako edino slovensko orožje v Rimu ostaja Katarina Srebotnik, ki je v paru s Čehinjo Kveto Peschke druga nosilka turnirja.

Za zdaj v Rimu najbolj prepričljivo igra Rusinja Marija Šarapova, kar pa ni presenetljivo, ko pa ima na tribunah podporo v Saši Vujačiću.

WTA, Rim, osmina finala:


Polona Hercog (Slo) : Samantha Stosur (Avs/6) 3:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.