Slab drugi polčas za nov poraz

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Latvija
Košarkarji Slovenije nadaljujejo niz porazov v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Slovenije nadaljujejo niz porazov v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Potem ko so pred tremi dnevi z neuspehom v Ukrajini tudi teoretično izgubili vse možnosti za pot na Kitajsko, so v deseti tekmi teh kvalifikacijah doživeli osmi poraz. V Stožicah je Latvija slavila za pet točk (77:82).

Nemoč Debakel Slovenije, prekinjen niz dolg 21 let

Slovenija, ki je tudi tokrat nastopila z močno oslabljeno in pomlajeno reprezentanco, je nazadnje v kvalifikacijah zmagala februarja v Podgorici, od tam dalje pa je nanizala sedem porazov. Izbranci selektorja Rada Trifunovića so proti Latviji prikazali povsem drug obraz kot v četrtek v Zaporožju, vseeno pa so ob koncu tretje četrtine močno popustili, padli v niz črnih minut in vodstvo 14 točk pretvorili v zaostanek 62:68.

V prvem polčasu je bilo užitek gledati mlade slovenske igralce, kako so se borili za vsako žogo, pomagali en drugemu v obrambi, si podajali žogo v napadu in bili v vseh pogledih boljša in uspešnejša ekipa na parketu. Dobro so začeli tako prvo kot drugo četrtino. V uvodu so povedli 10:5, drugi del pa so odprli s 27:20. Razliko so v 16. minuti prvič pripeljali do dvomestne prednosti, na odmor pa so po četrti trojki Matica Rebca odšli s kar 17 točkami naskoka.

Slovenija je prednost zanesljivo držala vse do 27. minute (60:46), ko je svoj niz zadetih trojk začel najizkušenejši v vrstah Latvije, 36-letni kapetan Janis Blums. Zadel jih je kar šest (6:10), skupno je dosegel 28 točk, in skoraj dobesedno sam pripeljal Latvijo do zmage. Z delnim izidom 22:2 najprej v vodstvo 68:62, v zaključku tekme, ko so naši še uspeli izenačiti na 70:70, pa s črte prostih metov še do 77:70.

Do konca februarja ima Slovenija še dve tekmi, in sicer februarja v Turčiji in doma z Ukrajino.

Prvi mož Slovenije je bil Matic Rebec, ki je dosegel 27 točk (16 točk v prvem polčasu), imel sedem podaj in šest skokov (pet izgubljenih žog). Trojke je metal 7:12 iz igre 9:19 in imel statistični indeks 25. Po dvanajst točk sta prispevala še kapetan Edo Murić (met 4:12) in Gregor Hrovat (5 skokov).

"Oba polčasa smo taktično odigrali povsem enako. Ker nismo imeli dovolj višine, smo morali paziti na prostor pod košem, zato smo Latviji pustili veliko metov z razdalje. Na srečo jih v prvem polčasu niso zadeli, v drugem pa so bili izjemno natančni. Kljub porazu moram pohvaliti fante, saj so igrali maksimalno. Dali so vse od sebe. Veseli me napredek, ki so ga pokazali, čeprav smo imeli v primerjavi s tekmo v Zaporožju le en trening več. Če bi se s temi fanti za en mesec zaprl v dvorano in trdo treniral, vam povem, da bi bila to zelo dobra ekipa."
Rado Trifunović, selektor Slovenije

Kvalifikacije za SP (skupina I), 10. kolo:

Slovenija - Latvija 77:82 (22:20, 24:9, 16:29, 15:24)
Rebec 27 (6 sk, 7 as), Hrovat (5 sk), Murić po 12; Blums 28, Bertans 18, Meiers 16 (13 sk).

Španija - Ukrajina 72:68 (20:14, 19:17, 15:17, 18:20)
Črna gora - Turčija 71:66 (13:17, 24:21, 21:17, 13:11)

LESTVICA:
1. Španija 18
2. Turčija 17
3. Črna gora 16
4. Latvija 16
5. Ukrajina 15
6. Slovenija 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.