Strel Muršaka ob 25. zmagi

Foto: Žurnal24 Nikolaj Khabibulin in Jan Muršak Foto: Žurnal24 Theo Peckham Foto: Žurnal24 Johan Franzen in Tom Gilbert Foto: Žurnal24 Justin Abdelkader in Nikolaj Khabibulin Foto: Žurnal24 Klop Red Wingsov za poškodovane se je s petih povečela na sedem. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Chris Osgood Foto: Žurnal24 Nikolaj Khabibulin, Theo Peckham in Drew Miller
Detroit Red Wings so slavili na gostovanju pri Edmonton Oilersih (5:3). Mariborčan Jan Muršak je igral slabih sedem minut, v tem času pa je proti tekmečevemu golu sprožil en zelo nevaren strel.
Oglej si celoten članek

Ob poškodbah Pavla Dacjuka in Dannyja Clearyja mora za zmage Detroit Red Wingsov kdo drug stopiti v ospredje. Jan Muršak za zdaj to še ni. Na torkovi tekmi proti Edmonton Oilersom je bil to Todd Bertuzzi. Po 15 tekmah brez zadetka je v drugi tretjini zabil dvakrat in vodilni ekipi konference pomagal do zmage s 5:3. "Ta hip imamo kratko klop in zato mora prav vsak prispevati,"  je dejal trener Mike Babcock. "Moramo odgovoriti na poškodbe in tudi smo." Še posebej v že omenjeni drugi tretjini, ko je bilo razmerje strelov na gola 17 proti 9 v prid Red Wingsov. Enega od teh 17 strelov je iz protinapada sprožil tudi Muršak. Nikolaj Khabibulin je z zadnjimi možmi zaustavil strel Mariborčana.

Liga NHL, tekme 4. 1.:

New Jersey Devils : Minnesota Wild 1:2
Kovalčuk; Clutterburg, Stoner

Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 0:1 (v podaljšku)
St. Louis

Colorado Avalanche : Buffalo Sabres 4:3 (v podaljšku)
Winnik, O'Reilly, Duchene, Jones; Vanek, Hecht, Montadory

Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 3:5
Brule, Peckham, Gagner; Bertuzzi dva, Zetterberg, Draper, Helm

Phoenix Coyotes : Columbus Blue Jackets 4:2
Upshall, Lepisto, Doan, Fiddler

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.