Šport
16 ogledov

Strel Muršaka ob 25. zmagi

Nikolaj Khabibulin in Jan Muršak
1/7
Žurnal24 main
Detroit Red Wings so slavili na gostovanju pri Edmonton Oilersih (5:3). Mariborčan Jan Muršak je igral slabih sedem minut, v tem času pa je proti tekmečevemu golu sprožil en zelo nevaren strel.

Ob poškodbah Pavla Dacjuka in Dannyja Clearyja mora za zmage Detroit Red Wingsov kdo drug stopiti v ospredje. Jan Muršak za zdaj to še ni. Na torkovi tekmi proti Edmonton Oilersom je bil to Todd Bertuzzi. Po 15 tekmah brez zadetka je v drugi tretjini zabil dvakrat in vodilni ekipi konference pomagal do zmage s 5:3. "Ta hip imamo kratko klop in zato mora prav vsak prispevati,"  je dejal trener Mike Babcock. "Moramo odgovoriti na poškodbe in tudi smo." Še posebej v že omenjeni drugi tretjini, ko je bilo razmerje strelov na gola 17 proti 9 v prid Red Wingsov. Enega od teh 17 strelov je iz protinapada sprožil tudi Muršak. Nikolaj Khabibulin je z zadnjimi možmi zaustavil strel Mariborčana.

Liga NHL, tekme 4. 1.:

New Jersey Devils : Minnesota Wild 1:2
Kovalčuk; Clutterburg, Stoner

Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 0:1 (v podaljšku)
St. Louis

Colorado Avalanche : Buffalo Sabres 4:3 (v podaljšku)
Winnik, O'Reilly, Duchene, Jones; Vanek, Hecht, Montadory

Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 3:5
Brule, Peckham, Gagner; Bertuzzi dva, Zetterberg, Draper, Helm

Phoenix Coyotes : Columbus Blue Jackets 4:2
Upshall, Lepisto, Doan, Fiddler

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.