Strela med nogometom poškodovala devet otrok, dva sta umrla

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Grozljiva tragedija se je pripetila v južnoafriški provinci Mpumalanga.
Oglej si celoten članek

Huda nevihta je konec tedna v Južni Afriki med igranjem nogometa presenetila večje število otrok. Otroci so si zavetje poiskali pod drevesom, v katerega pa je treščila strela. Dva otroka sta na kraju nesreče umrla, ostale pa so reševalci hudo poškodovane prepeljali v bolnišnico, poročajo agencije.

"Po doslej zbranih informacijah je skupina fantov na ta tragični dan igrala nogomet na lokalnem športnem igrišču, ko je okoli 17. ure začelo deževati. Otroci so zatočišče poiskali pri bližnjem drevesu," je potrdil tiskovni predstavnik pristojne policijske postaje Selvy Mohlala. "Žal je v drevo udarila strela, pri čemer sta dva otroka umrla. Ostalih sedem so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico," je dodal.

Do nesreče je prišlo v Sheepmoorju v provinci Mpumalanga. Policija je sprožila preiskavo, obenem pa je ponovila opozorilo, naj ljudje med nevihto ne iščejo zavetja pod osamljenimi visokimi objekti, stolpi, drevesi in podobnim, ki ščitijo pred dežjem, a privlačijo strele.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.