Šport > Nogomet
647 ogledov

Strela med nogometom poškodovala devet otrok, dva sta umrla

Strela Reševalni pas/Twitter
Grozljiva tragedija se je pripetila v južnoafriški provinci Mpumalanga.

Huda nevihta je konec tedna v Južni Afriki med igranjem nogometa presenetila večje število otrok. Otroci so si zavetje poiskali pod drevesom, v katerega pa je treščila strela. Dva otroka sta na kraju nesreče umrla, ostale pa so reševalci hudo poškodovane prepeljali v bolnišnico, poročajo agencije.

"Po doslej zbranih informacijah je skupina fantov na ta tragični dan igrala nogomet na lokalnem športnem igrišču, ko je okoli 17. ure začelo deževati. Otroci so zatočišče poiskali pri bližnjem drevesu," je potrdil tiskovni predstavnik pristojne policijske postaje Selvy Mohlala. "Žal je v drevo udarila strela, pri čemer sta dva otroka umrla. Ostalih sedem so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico," je dodal.

Do nesreče je prišlo v Sheepmoorju v provinci Mpumalanga. Policija je sprožila preiskavo, obenem pa je ponovila opozorilo, naj ljudje med nevihto ne iščejo zavetja pod osamljenimi visokimi objekti, stolpi, drevesi in podobnim, ki ščitijo pred dežjem, a privlačijo strele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice