Šport > Nogomet
8712 ogledov

Iransko vratarko obtožujejo, da je moški, tako se je odzvala

Zohreh Koudaei Reševalni pas/Twitter
Vratarka iranske nogometne reprezentance se je odzvala na obtožbe iz Jordanije, da je v resnici moški.

Zohreh Koudaei, 32-letna vratarka iranske izbrane vrste, je napovedala tožbo proti Jordanski nogometni zvezi (JFA), potem ko jo je ta obtožila, da je v resnici moški.

"Ženska sem! To, kar počnejo Jordanci, je navadno ustrahovanje. Vložila bom tožbo," je na pobudo za preverbo spola odgovorila čuvajka mreže.

Iranska dekleta so prejšnji mesec na odločilni kvalifikacijski tekmi azijskega pokala po loteriji premagala Jordanke (4:2), pri čemer je ključno vlogo z dvema obranjenima 11-metrovkama odigrala prav Koudaeija, za katero so Jordanci prepričani, da v resnici sploh ni ženska.

JFA je zaradi pomislekov glede njenega biološkega spola na Azijsko nogometno zvezo (AFC) vložila zahtevo po imenovanju skupine neodvisnih medicinskih strokovnjakov, ki bodo zadevo temeljito preučili.

V uradnem dopisu so krovno zvezo opomnili na pretekle iranske afere v zvezi s spolom in uporabo prepovedanih poživil. Pod dokument se je podpisal generalni sekretar JFA Samar Nassar, na spletu pa ga je delil tudi predsednik zveze princ Ali Bin Al Hussein.

V iranskem taboru odgovarjajo, da se Jordanci zgolj ne morejo sprijazniti z porazom. Selektorka Maryam Irandoost je dejala, da poskusi Jordancev niso nič drugega kot iskanje izgovorov.

Povedala je še, da bodo avtentičnost spola dokazovali z izsledki hormonskih preiskav, navijačem pa v isti sapi sporočila, da se "nimajo česa bati". "Brez zavlačevanja bomo Azijski nogometni zvezi dostavili vso potrebno dokumentacijo," je obljubila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice