Šport > Nogomet
2559 ogledov

V oboroženem napadu na nogometašico sodeloval celo Barcin velikan?

Kheira Hamraoui Profimedia
Za napad na nogometašico PSG-a, s katero je varal svojo ženo, naj bi bil zdaj osumljen celo... legendarni Eric Abidal!

Morda se res bere kot kakšna južnoameriška telenovela, ampak saga o napadu na nogometašico PSG-a je dobila neverjeten zasuk, v katerega je po novem vpletena tudi Barcelonina nogometna legenda.

Vse skupaj se je začelo, ko sta se nogomatišici PSG-a Kheira Hamraoui in Aminata Diallo 4. novembra odpravili z mirne in sproščene klubske večerje. Na poti domov je namreč v avtomobil vdrla dvojica zamaskiranih napadalcev ter iz vozila potegnila nesrečno Hamraouijevo, katero je začela po nogah tolči z železnimi palicami.

PSG Na delu že policija Šport Veliki incident pretresa PSG, spominja na eno največjih afer v zgodovini športa

Igralka PSG-a je utrpela hude poškodbe, incident pa je pretresel nogometni svet, saj se je zdelo, da se ponavlja zloglasni "primer Tonye Harding", saj je bila za napad sprva osumljena prav Kheirina prijateljica Aminata Dialo, ki je po poškodbi soigralke zavzela njeno mesto v prvi postavi.

Preiskovalci so kar štirikrat pozvali Diallojevo na zaslišanje, slednja pa je ves čas trdila, da je nedolžna, nekaj dni pa je morala celo preživeti v priporu, preden je bila nazadnje vendarle izpuščena na svobodo.

Zdaj pa so se francoski mediji razpisali, da naj bi bil za napad na nogometašiso PSG-a odgovoren nekdanji izjemni francoski nogometaš, ki je s svojo zmago nad rakom postal pravi narodni junak, Eric Abidal.

barcelona eric abidal | Avtor: EPA EPA

Po poročanju Le Monda naj bi bil nekdanji Barcelonin velikan glavni osumljenec, saj naj bi bila Hamraouijeva v času njenega igranja za Barcelono Abidalova ljubimka. Njuna tajna zveza naj bi trajala od leta 2018 pa vse do letošnjega leta, ko je nogometašica zapustila prestolnico Katalonije ter se odpravila v Francijo.

Razlog za njen odhod naj bi bilo prav dejstvo, da je želela prekiniti njuno zvezo, s čimer se nekdanji Barcelonin zvezdnik nikakor ni mogel sprijazniti, po mnenju policije pa naj bi se ji z napadom poizkušal maščevati.

Abidal, ki je aktivno kariero končal leta 2015, med leti 2018 in 2020 pa je v Barceloni opravljal funkcijo športnega direktorja, naj bi se tako v prihodnjih dneh pojavil v Parizu na zaslišanju, kjer bo poizkušal dokazati svojo nedolžnost.

Policija naj bi namreč po pisanju francoskih medijev imela precej trdne dokaze, da je bil za napad odgovoren nekdo izmed zakoncev Abidal, saj policija hkrati preiskuje tudi Ericovo soprogo Hayet Abidal, katere motiv naj bi bilo ljubosumje ob odkritju afere.

Eric in Hayet Abidal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice