Šport > Nogomet
585 ogledov

Vratar angleškega premierligaša zbolel za rakom testisov

Daniel Barden Profimedia
Mladi 20-letni vratar je bil prisiljen prekiniti športno kariero, a verjame, da se bo vrnil še močnejši.

Član angleške Premier lige Norwich City je v ponedeljek potrdil, da so njihovemu vratarju Danielu Bardenu, ki trenutno brani na škotskem za Livingston, diagnosticirali rak testisov ter da so po začetni diagnozi že začeli s programom zdravljenja.

Mladi Valižan ima vsega 20 let in je svojo mladinsko kariero preživel pri londonskem velikanu Arsenalu, preden ga je v svoje vrste zvabil Norwich, kjer je tudi vpisal že štiri nastope za člansko moštvo.

V sezoni 2019/20 je blestel na posoji pri Bury Townu, preden se je vrnil v Norwich, kjer je podpisal novo pogodbo ter dočakal svojo priložnost v lanski sezoni, ko je bil klub še član drugoligaškega tekmovanja Championship. Branil je tudi v obeh pokalih (FA pokal in Ligaški pokal).

Daniel Barden | Avtor: Profimedia Profimedia

Redni član valižanskih mlajših reprezentančni selekcij se je nato pred začetkom letošnje sezone preselil na posojo k škotskemu premierligašu Livingstonu, kjer pa so mu že po prvi tekmi odkrili zahrbtno bolezen, zaradi katere je bil prisiljen prekiniti kariero.

"Začetna diagnoza me je naravnost šokirala. Dobro je to, da smo zelo zgodaj odkrili bolezen, vsi sledeči koraki so bili tako zelo pozitivni. Sem optimist, verjamem, da bom na koncu zmagal ter se vrnil k temu, kar imam najraje. Hvala vsem, ki mi stojite ob strani," se je ob razkritju novice oglasil Barden.

Daniel Barden | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dan je del naše družine in ve, da mu bomo stali ob strani na vsakem koraku. Hvala vsem, ki skrbijo za njega in zahvaljujemo se Livingstonu, kjer so odkrili njegove simptome ter nas opozorili. Komaj čakamo, da mu ponovno zaželimo dobrodošlico doma, ko premaga bolezen," pa so se oglasili iz njegovega matičnega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice