Šport > Nogomet
2436 ogledov

Zvezdnik Premier lige šokiral: "Križali me bodo, če se razve, da sem gej!"

LGBT
Zaradi slabega psihičnega počutja je celo poiskal pomoč.

Britanski tabloid The Sun je v ponedeljek objavil članek, ki je razburkal tamkajšnjo javnost, potem ko ima glavno vlogo v njem zvezdnik Premier lige, ki se je opredelil kot homoseksualec.

Identiteta nogometaša ni bila razkrita, ve se le, da naj bi šlo za slovito ime, ki na Otoku uživa status nogometnega zvezdnika. V članku je tako razkrita njegova izpoved, s katero ga je bilo strah priti na dan, saj verjame, da bi ga javnost križala, če bi se razvedela njegova spolna usmerjenost.

"Smo leta 2021. Moral bi biti svoboden in vsem razkriti, kdo sem, toda obstajajo nekateri navijači, ki še dalje živijo v osemdesetih letih. Želel bi biti odprt do ljudi, ker to, kar sem, pač sem in sem ponosen na to. Toda resnice je, da bi me križali," je potožil nogometaš.

"Ko igram, imam občutek, da navijači lahko uganejo, da sem gej in me zato obsojajo. Včasih se sprašujem, če je to mogoče spoznati zaradi obleke, ki jo nosim. To psihično zelo vpliva name in občutek je strašen."

Sun dalje navaja, da je bil omenjeni nogometaš v pogovorih z Amal Fashanu, nečakinjo nekdanjega slovitega nogometaša Justina Fashanuja, ki je leta 1990 priznal, da je gej ter čez osem let izvedel samomor.

Amal je nato v spomin na strica osnovala Fundacijo Justina Fasanuja, ki je posvečena borbi proti homofobiji in rasizmu v športu. Prav Amal Fashanu naj bi bila nogometnemu zvezdniku v veliko uteho med najtežjimi trenutki, obiskoval pa naj bi tudi terapije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice