Šport > Nogomet
2323 ogledov

Policisti ustrelili argentinskega nogometaša, oglasil se je celo predsednik

Lucas Gonzalez Reševalni pas/Twitter
V Argentini so policisti ubili komaj 17-letnega nogometaša, ki je podlegel strelu v glavo.

Cela Argentina objokuje izgubo mladega nogometaša Lucasa Gonzaleza, ki je pri komaj 17 letih preminil v še nepojasnjenih okoliščinah.

Mladi Lucas, ki je sicer veljal za velikega talenta in je bil pri 17 letih najboljši igralec mlajših selekcij argentinskega drugoligaša Barracas Central iz Buenos Airesa, se je vračal s treninga v avtomobilu s še dvema soigralcema, ko so policisti začeli streljati na njihovo vozilo, nesrečnega Lucasa pa celo zadeli v glavo, tako da je ta zaradi ran tudi preminil.

"Z neverjetno žalostjo se poslavljamo od našega Lucasa. Klub je nemočen, da bi pomagal pri tem, kar se je zgodilo. Želimo si spoštovanja do nogometaševe družine, klub pa bo razglasil tridnevno obdobje žalovanja. Družini, prijateljem in soigralcem izrekamo sožalje, obenem pa si želimo pravice za našega nogometaša," so sporočili iz Barracasa.

Okoliščine tragedije so še vedno neznane, argentinska javnost pa se sprašuje, le kaj je trojica mladih športnikov lahko zakrivila, da si je zaslužila takšno usodo.

Po prvih poročilih naj bi trojica policajev v civilu opazila avto, ki se jim je zdel sumljiv iz nekega drugega primera. Sledili so vozilu ter nato začeli streljati, pri tem pa Lucasa zadeli v glavo.

Mladi nogometaš je bil prepeljan v bolnišnico, toda rana je bila prehuda. Naslednji dan je preminil, medtem ko so trije policaji trenutno suspendirani, začela pa se je tudi uradna preiskava primera.

"Primer že preiskujemo. Ne mislimo tolerirati policaje, ki mislijo, da so nad zakonom," je tragičen primer pokomentiral Marcelo D'Alessandro, mestni varnostni minister.

Družino tragično preminulega talentiranega nogometaša so že podprli vsi največji argentinski nogometni klubi, ki zahtevajo pravico za tragično preminulega nogometaša, medtem ko se je javnosti oglasil tudi argentinski predsednik Alberto Fernandez.

"Želel bi izraziti vso svojo solidarnost z družino Lucasa Gonzaleza. Svojo predanost njegovi materi Cintii in očetu Mariu v tem bolečem času. Na razpolago dajemo vse državne resurse, da bi se dokopali do resnice in pravice!"

Po državi so se sicer že pojavili številni protesti, na ulice pa so stopili ljudje, ki si želijo pravice za tragično preminulega nogometaše ter predvsem konec policijskemu nasilju.

Komentarjev 1
  • porko2 08:33 21.november 2021.

    Citiram: trojica policajev v civilu opazila avto, ki se jim je zdel sumljiv iz nekega drugega primera ... Kaj je je tukaj spornega?