"Stroj se je ogrel"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V slovenskem taboru so bili po zmagi nad Črno goro (28:19) zadovoljni predvsem z igro v obrambi.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Slovenije se je prebila v drugi del evropskega prvenstva v rokometu, boj za medalje je kljub sodniškim pretresom še vedno realna opcija.

Proti Črnogorcem so Slovenci v prvem polčasu še dopuščali nekaj dvomov, v nadaljevanju pa so s čvrsto igro v obrambi zlomili odpor tekmecev. 

Foto Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

"Na začetku tekme smo se malce lovili, ampak potem se je stroj ogrel in na koncu smo prišli do zaslužene zmage. Mislim, da bi lahko bila razlika še celo višja, če bi zaigrali nekoliko boljše. Vedeli smo, da nam ne bo uspelo zmagati v prvih 20 minutah, imajo vrhunske igralce, ki igrajo v Franciji, v bundesligi ... Vedeli smo, da bo težko. Na tem prvenstvu ni ekipe, ki jo lahko premagaš v 15 minutah," je srečanje opisal Matic Suholežnik.

"Prvi polčas smo slabo odprli. V napadu smo imeli težave, tudi v obrambi nismo bili na pravem nivoju. Res smo se mučili. A v drugem polčasu smo stvari vzeli v svoje roke in pokazali, kdo je šef na igrišču. Pokazali smo svojo kakovost, pokazali smo, da smo definitivno boljša reprezentanca. Drugi polčas smo obvladovali in mirno tekmo pripeljali do konca," je po tekmi povedal Borut Mačkovšek, ki je Črnogorcem zabil tri gole.

V nadaljevanje prvenstva je Slovenija prenesla eno točko, Nemčija dve, Makedonija tri. Iz skupine D so Španija, Danska in Češka v drugi del prenesle po dve točki. 

Skupina D Čehi Madžare poslali domov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.