Študentje nad predsednika Fife

Foto: EPA
Foto: EPA
Na predavanju predsednika Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja na najbolj prestižni švicarski univerzi v Zürichu je morala posredovati policija.
Oglej si celoten članek

V učilnico so namreč hoteli vdreti nepovabljeni študentje, ki se ne strinjajo s politiko, ki jo vodi Sepp Blatter oziroma Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Policija je poleg sile uporabila tudi dimne bombe.

Na protestu se je zbralo približno sto študentov, ki so vzklikali gesla "preženite Blatterja" in delili letake, na katerih je pisalo, da je Fifa storila veliko napako, ko je letošnje svetovno prvenstvo podelila Braziliji, saj je s tem le povečala trpljenje in revščino med prebivalci. Potem ko je policija študentom preprečila vstop na univerzo, so ti odšli v središče Züricha in tam nadaljevali s protestom.

Oseminsedemdesetletni Sepp Blatter - njegovo predavanje je nosilo naslov Nogomet kot šola življenja - namerava naslednje leto kandidirati za peti mandat na čelu Fife.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.