Šport
25 ogledov

Študentje nad predsednika Fife

Ballon d'Or Blatter EPA
Na predavanju predsednika Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja na najbolj prestižni švicarski univerzi v Zürichu je morala posredovati policija.

V učilnico so namreč hoteli vdreti nepovabljeni študentje, ki se ne strinjajo s politiko, ki jo vodi Sepp Blatter oziroma Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Policija je poleg sile uporabila tudi dimne bombe.

Na protestu se je zbralo približno sto študentov, ki so vzklikali gesla "preženite Blatterja" in delili letake, na katerih je pisalo, da je Fifa storila veliko napako, ko je letošnje svetovno prvenstvo podelila Braziliji, saj je s tem le povečala trpljenje in revščino med prebivalci. Potem ko je policija študentom preprečila vstop na univerzo, so ti odšli v središče Züricha in tam nadaljevali s protestom.

Oseminsedemdesetletni Sepp Blatter - njegovo predavanje je nosilo naslov Nogomet kot šola življenja - namerava naslednje leto kandidirati za peti mandat na čelu Fife.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.