Štuhčeva kljub težavam z gležnjem med najhitrejšimi na treningu

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstrijki najhitrejši na prvem treningu, na drugem Gut-Behramijeva. Štuhčeva osma in šesta.
Oglej si celoten članek

Avstrijski smučarki Mirjam Puchner in Tamara Tippler sta bili najhitrejši na prvem od dveh današnjih treningov za sobotno smukaško preizkušnjo svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo.

Puchnerjeva je bila na skrajšani progi od rojakinje hitrejša za 54 stotink sekunde, tretji čas je z zaostankom 67 stotink postavila svetovna superveleslalomska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami.

Ilka Štuhec je zaostala sekundo in 15 stotink, zasedla pa osmo mesto. Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je bila 26., zaostala je dve sekundi in 14 stotink.

Svetovno prvenstvo Kaj se dogaja v slovenskem taboru? Najboljši smukač izpušča tekmo sezone!

Na drugem treningu pa so bile na prvih treh mestih iste smučarke kot na prvem, skrajšanem, le da je bila tokrat svetovna superveleslalomska prvakinja, Gut-Behrami, hitrejša od Tipplerjeve in Puchnerjeve.

Razlike na vrhu so bile majhne, Švicarka je Tipplerjevo premagala za 19, Puchnerjevo pa za 34 stotink sekunde. Na šestem mestu ni veliko zaostala niti branilka naslova Ilka Štuhec, njen zaostanek je znašal 49 stotink sekunde.

Maruša Ferk, druga slovenska predstavnica, je bila 23., zaostala je dve sekundi in štiri stotinke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.