Štuhčeva ostala brez smuka v St. Antonu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ilka Štuhec ostala brez smukaške preizkušnje v Avstriji.
Oglej si celoten članek

Organizatorji tekem svetovnega pokala v avstrijskem St. Antonu so bili prisiljeni zaradi slabih vremenskih razmer poseči v tekmovalni spored. Na tem prizorišču bodo izpeljali dva ženska superveleslaloma, v soboto in nedeljo. Edina slovenska smučarka Ilka Štuhec bo na sobotni tekmi nastopila s startno številko 37.

Smuka, predvidenega za soboto, ne bodo izpeljali, ker niso izpeljali nobenega od dveh uradnih preizkusov smukaške proge.

Slednje seveda ni v skladu z načrti najboljše slovenske smukačice, dvakratne svetovne prvakinje, ki se je po menjavi opreme v tej sezoni prvič po treh letih in desetih mesecih znova zavihtela na oder za zmagovalke.

Mariborčanka je smuk v St. Moritzu, 17. decembra lani, končala na drugem mestu. Hitrejša od Slovenke je bila le najboljša smukačica zadnjih let Italijanka Sofia Goggia, ki je slavila s prednostjo 43 stotink sekunde.

Za zdaj pa ni ogrožen ženski smuk v Cortini d'Ampezzo, ki bo na sporedu naslednjo soboto, 21. januarja. Štuhec je na progi Olympia delle Tofane v Dolomitih doslej trikrat stala na smukaških stopničkah.

Po štirih izpeljanih smukih v tej sezoni je dvakratna smukaška svetovna prvakinja na odličnem tretjem mestu v posebnem seštevku discipline. Zbrala je 192 točk, več jih imata na svojem račun le Goggia 380 in Švicarka Corinne Suter 218.

Foto: Profimedia Ilka Štuhec

Dvaintridesetletna slovenska šampionka je sezono odprla s petima mestom na smukih v Lake Louisu, najslabša 12. je bila nato na prvem od dveh smukov St. Moritzu.

V Wengnu v Švici pa bo v soboto na sporedu klasični moški smuk na 4270 metrov dolgi progi Lauberhorn. Na startu bosta dva Slovenca Martin Čater s številko 23 in Miha Hrobat s številko 45.

Andrej Jermen je bil najboljši Slovenec na smukih v Wengnu s četrtim mestom leta 2011, Čater pa je na smukih najvišje posegel lani s šestim mestom. Celjan je v sredo na drugem smukaškem preizkusu na več kot štirikilometrski progi vpisal deveti čas.

V soboto bo svoj zadnji smuk v Wengnu odpeljal švicarski as, olimpijski šampion iz Pekinga Beat Feuz, ki bo startal kot enajsti. Feuz bo tekmovalno pot končal konec prihodnji teden na smuku v Kitzbühelu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.