Šport > Zimski športi
552 ogledov

Štuhčeva ostala brez smuka v St. Antonu

Ilka Štuhec Profimedia
Ilka Štuhec ostala brez smukaške preizkušnje v Avstriji.

Organizatorji tekem svetovnega pokala v avstrijskem St. Antonu so bili prisiljeni zaradi slabih vremenskih razmer poseči v tekmovalni spored. Na tem prizorišču bodo izpeljali dva ženska superveleslaloma, v soboto in nedeljo. Edina slovenska smučarka Ilka Štuhec bo na sobotni tekmi nastopila s startno številko 37.

Smuka, predvidenega za soboto, ne bodo izpeljali, ker niso izpeljali nobenega od dveh uradnih preizkusov smukaške proge.

Slednje seveda ni v skladu z načrti najboljše slovenske smukačice, dvakratne svetovne prvakinje, ki se je po menjavi opreme v tej sezoni prvič po treh letih in desetih mesecih znova zavihtela na oder za zmagovalke.

Mariborčanka je smuk v St. Moritzu, 17. decembra lani, končala na drugem mestu. Hitrejša od Slovenke je bila le najboljša smukačica zadnjih let Italijanka Sofia Goggia, ki je slavila s prednostjo 43 stotink sekunde.

Za zdaj pa ni ogrožen ženski smuk v Cortini d'Ampezzo, ki bo na sporedu naslednjo soboto, 21. januarja. Štuhec je na progi Olympia delle Tofane v Dolomitih doslej trikrat stala na smukaških stopničkah.

Po štirih izpeljanih smukih v tej sezoni je dvakratna smukaška svetovna prvakinja na odličnem tretjem mestu v posebnem seštevku discipline. Zbrala je 192 točk, več jih imata na svojem račun le Goggia 380 in Švicarka Corinne Suter 218.

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvaintridesetletna slovenska šampionka je sezono odprla s petima mestom na smukih v Lake Louisu, najslabša 12. je bila nato na prvem od dveh smukov St. Moritzu.

V Wengnu v Švici pa bo v soboto na sporedu klasični moški smuk na 4270 metrov dolgi progi Lauberhorn. Na startu bosta dva Slovenca Martin Čater s številko 23 in Miha Hrobat s številko 45.

Andrej Jermen je bil najboljši Slovenec na smukih v Wengnu s četrtim mestom leta 2011, Čater pa je na smukih najvišje posegel lani s šestim mestom. Celjan je v sredo na drugem smukaškem preizkusu na več kot štirikilometrski progi vpisal deveti čas.

V soboto bo svoj zadnji smuk v Wengnu odpeljal švicarski as, olimpijski šampion iz Pekinga Beat Feuz, ki bo startal kot enajsti. Feuz bo tekmovalno pot končal konec prihodnji teden na smuku v Kitzbühelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice