Šport > Zimski športi
5739 ogledov

Vonnova razkrila, kaj si misli o dosežku Mikaele Shiffrin

Shiffrin Vonn Epa
Legendarna ameriška smučarka Lindsey Vonn je čestitala rojakinji Mikaeli Shiffrin za izenačitev ženskega rekorda po številu zmag v svetovnem pokalu.

V svetu alpskega smučanja v teh dneh močno odmeva zgodovinski podvig Američanke Mikaele Shiffrin, ki se je z zmago na drugem veleslalomu 59. Zlate lisice v Kranjski Gori izenačila z Lindsey Vonn po številu zmag (82) v svetovnem pokalu.

Poročali smo, kako se je na izenačitev rekorda v podgovoru za Eurosport odzvala nekdanja slovenska šampionka Tina Maze, svoje vtise pa je v obširnem zapisu za ameriško tiskovno agencijo Associated Press strnila tudi Vonnova.

"Zelo sem vesela za Mikaelo. Rekordi so zato, da se rušijo. To je znak napredka. In če je kdo moral podreti moj rekord, potem sem zelo vesela, da je to uspelo Američanki," je uvodoma zapisala najboljša smukačica vseh časov.

"Še naprej bo premikala meje mogočega in navdihovala druge ameriške smučarje. Kar nekaj je bilo deklet, ki so meni tlakovala pot. Zdaj je ona na vrsti, da utre pot naslednjim generacijam."

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa
"Zares je osupljivo, da dve najboljši smučarki vseh časov prihajata iz ZDA, in to v športu, v katerem so zgodovinsko gledano prevladovali Evropejci. Imava 20 zmag več od Avstrijke Annemarie Moser-Pröll, kar je precejšnja razlika. Tako da si nismo ravno blizu. To veliko pove o naši državi kot celoti in česa smo sposobni."

"Smučarske tekme morda niso več tako popularne kot nekoč. Deskanje na snegu in drugo smučanje prostega sloga so pridobili na priljubljenosti. Mikaelino rušenje rekordov je dobro za šport. Upam, da bo otroke to privabilo k smučanju. Morda bo prav s tem navdihnila naslednjo Američanko in bomo nekoč zasedala prva tri mesta na večni lestvici."

"Vsekakor sva prehodili zelo različni poti do številke 82. Mikaela je popolna tehnična smučarka, ki je zmagovala tudi v hitrih disciplinah. Jaz sem bil smukačica, ki je zmagovala tudi v tehničnih discplinah. Na žalost so me pestile številne poškodbe, zato je bila moja pot precej daljša."

"Moj največji cilj je bil, da bi ujela 86 zmag Ingemarja Stenmarka, vendar zaradi poškodb to ni bilo mogoče. Mikaela je postavila nove standarde in samo počakati moramo, da vidimo, kako daleč lahko gre. Že od začetka sem vedela, da bo ona tista, ki bo podrla vse rekorde. A da ji je uspelo pri tako mladih letih, to je zares impresivno."

Tina Maze Velik dan Šport Poklonila se je tudi Tina Maze, njena napoved zmrazi

vonn shiffrin | Avtor: Print Screen Print Screen
"Menim, da Mikaela ne bi smela preveč odstopati od trenutnega pristopa. Manj tekem v hitrih disciplinah ji je dobro delo, saj je tako lažje ostala zdrava. Njen načrt deluje. Zato bi se morala tega držati še naprej."

"Spominjam se, ko sem prvič spoznala Mikaelo. Trenirali smo v Hinterreitu in bila je na začetku kariere. Pristopila sem k njej in ji izrekla dobrodšlico. Vem, da je za mlade smučarje začetek lahko zastrašujoč. Povedala sem ji, da sem ji vedno na voljo, če bo karkoli potrebovala. Ob sebi je imela mamo in delovala mi je navdušeno, da je lahko v ekipi. Tega se dobro spominjam."

"Ne slišiva se prav pogosto, sem pa navezala stik z njo, ko ji je umrl oče. Ko sem sama izgubila mamo, me je kontaktirala ona, kar sem zelo cenila. Pisala sem ji za novo leto in ji čestitala za Semmering (Shiffrinova je tam zmagala vse tri tekme, op. a.). Povedala sem ji, da se veselim njenega rušenja rekordov."

"Spremljala jo bom z razdalje. To je njen trenutek, jaz pa jo bom spodbujala s strani, tako kot vsi drugi ljubitelji smučanja."

zlata lisica 2023 Triumf Šport Dragšič: "Trenerji in vodje ekip so nam dvakrat ploskali"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.