Konec dolge ere: Ilka Štuhec povlekla odmevno potezo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku se je po koncu olimpijske sezone odločila za veliko spremembo.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec, najboljša slovenska smučarka v hitrih disciplinah, v jeseni njene uspešne kariere mrzlično išče rešitve za izhod iz rezultatske krize.

Enaintridesetletna Mariborčanka bo v prihajajočo sezono svetovnega pokala vstopila s kar nekaj neznankami v upanju, da bi se ji uspelo vrniti na pota stare slave.

Štuhčeva je že v začetku aprila poskrbela za udarno novico, ko je javnosti sporočila, da se po treh letih razhaja s švicarskim trenerjem Stefanom Abplanalpom. Čeprav gre za zelo priznanega smučarskega strokovnjaka, se 31-letnica pod njegovim vodstvom ni proslavila, zato so v obeh taborih sprejeli vzajemno odločitev o prekinitvi sodelovanja.

Slovensko specialistko za hitre discipline v prihajajoči sezoni čaka privajanje na nov koncept dela in iskanje sinergije s Švicarjevim za zdaj še neimenovanim naslednikom.

Foto: Profimedia ilka štuhec

Štuhčeva naj bi svež začetek iskala tudi na področju tekmovalne opreme. Po poročanju spletnega portala Skinews.ch slovenska smučarka zapušča švicarskega proizvajalca opreme Stöckli, s katerim je dosegla vse svoje največje uspehe.

Po za zdaj neuradnih informacijah naj bi Mariborčanka kariero nadaljevala na smučeh avstrijskega proizvajalca Kästle.

Štuhčeva se je po seriji poškodb, ki so močno zaznamovale njeno celotno kariero, v zadnji olimpijski sezoni osredotočila predvsem na svojo paradno disciplino, v kateri pa ni dosegala želenih rezultatov.

Predlani je v smukaškem seštevku zasedla 14. mesto, lani je bila šele 21.

Foto: Instagram Ilka Štuhec

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:09 28. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 03:49 28. April 2022.

    ho lob te bo posral, saj nima niti za frizerja - tat ? !

  • 03:47 28. April 2022.

    afna 39 zakaj se norca delaš izmed ljudi, ki so revni in se afnaš pa Nč ne daš ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.