Šport > Zimski športi
70648 ogledov

Konec dolge ere: Ilka Štuhec povlekla odmevno potezo

ilka štuhec Profimedia
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku se je po koncu olimpijske sezone odločila za veliko spremembo.

Ilka Štuhec, najboljša slovenska smučarka v hitrih disciplinah, v jeseni njene uspešne kariere mrzlično išče rešitve za izhod iz rezultatske krize.

Enaintridesetletna Mariborčanka bo v prihajajočo sezono svetovnega pokala vstopila s kar nekaj neznankami v upanju, da bi se ji uspelo vrniti na pota stare slave.

Štuhčeva je že v začetku aprila poskrbela za udarno novico, ko je javnosti sporočila, da se po treh letih razhaja s švicarskim trenerjem Stefanom Abplanalpom. Čeprav gre za zelo priznanega smučarskega strokovnjaka, se 31-letnica pod njegovim vodstvom ni proslavila, zato so v obeh taborih sprejeli vzajemno odločitev o prekinitvi sodelovanja.

Slovensko specialistko za hitre discipline v prihajajoči sezoni čaka privajanje na nov koncept dela in iskanje sinergije s Švicarjevim za zdaj še neimenovanim naslednikom.

ilka štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

Štuhčeva naj bi svež začetek iskala tudi na področju tekmovalne opreme. Po poročanju spletnega portala Skinews.ch slovenska smučarka zapušča švicarskega proizvajalca opreme Stöckli, s katerim je dosegla vse svoje največje uspehe.

Po za zdaj neuradnih informacijah naj bi Mariborčanka kariero nadaljevala na smučeh avstrijskega proizvajalca Kästle.

Štuhčeva se je po seriji poškodb, ki so močno zaznamovale njeno celotno kariero, v zadnji olimpijski sezoni osredotočila predvsem na svojo paradno disciplino, v kateri pa ni dosegala želenih rezultatov.

Predlani je v smukaškem seštevku zasedla 14. mesto, lani je bila šele 21.

Ilka Štuhec | Avtor: Instagram Instagram

 

 
Komentarjev 10
  • Jane_Bourbeau 10:09 28.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • tito9 03:49 28.april 2022.

    ho lob te bo posral, saj nima niti za frizerja - tat ? !

  • tito9 03:47 28.april 2022.

    afna 39 zakaj se norca delaš izmed ljudi, ki so revni in se afnaš pa Nč ne daš ?