Šport > Zimski športi
9232 ogledov

Nekdanji trener Tine Maze si je našel nov izziv

Livio Magoni Reševalni pas/Twitter
Italijanski smučarski strokovnjak bo svoje poslanstvo nadaljeval pri naših severnih sosedih.

Potem ko je Smučarska zveza Slovenije (SZS) po koncu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju končala sodelovanje z Liviom Magonijem, ki je skrbel za slovensko reprezentantko Meto Hrovat, je italijanski trener že našel novo službo.

Kot danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA, bo Magoni poslej član štaba avstrijske reprezentance.

Magoni je še v sezoni 2020/21 treniral slovaško zvezdnico Petro Vlhovo, pred pravkar končano sezono pa se je preselil v tabor Kranjskogorke Hrovatove, ki sicer letos predvsem v slalomu ni beležila rezultatov, ki bi si jih želela.

Ilka Štuhec Alpsko smučanje Šport Ilka Štuhec sprejela pomembno odločitev

Maze Massi Magoni Vianello Garmisch Partenkirchen smuk svetovni pokal | Avtor: EPA EPA
Čeprav so nekateri namigovali, naj bi se Magoni vrnil v Italijo, se je nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze preselil k avstrijski smučarski vrsti.

Športni direktor avstrijske reprezentance Herbert Mandl je danes imenoval svojo trenersko ekipo za prihajajočo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Medtem ko se moški zanašajo na preverjeno ekipo, je na ženski strani precej novosti.

Alexander Hödlmoser in Karlheinz Pichler se vračata v reprezentanco, ki se ji je na novo pridružil tudi Magoni, poroča APA.

Magoni bo v ženski ekipi za tehnični disciplini ob boku Georga Harzla sodeloval kot pomočnik trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.