Šport > Zimski športi
35450 ogledov

Ilka Štuhec sprejela pomembno odločitev

Ilka Štuhec Profimedia
V taboru Ilke Štuhec je prišlo do spremembe.

Švicar Stefan Abplanalp ni več trener Ilke Štuhec, poroča spletna stran Sportkluba. Švicarju je potekla pogodba, po soglasni odločitvi pa so se odločili, da je ne podaljšajo.

Isti vir poroča tudi, da bo Slovenijo zapustil tudi Italijan Livio Magoni, ki je letos sodeloval z Meto Hrovat. Magoni je še v lanski sezoni treniral slovaško zvezdnico Petro Vlhovo, pred letošnjo pa se je preselil v tabor Kranjskogorke, ki letos predvsem v slalomu ni beležila rezultatov, ki bi si jih želela.

Abplanalp je s Štuhčevo delal zadnji dve leti, potem ko se je ta razšla z Gregom Koštomajem. Pod vodstvom Švicarja se Mariborčanki ni uspelo pobrati po poškodbi, v tem obdobju ni beležila najboljših rezultatov.

Ilka Štuhec Svetovni pokal Šport Štuhčeva: To ni to!

"Glede na vse, kar se je dogajalo tekom letošnje sezone, predvsem seveda z rezultatskega vidika in vseh malenkosti, ki na koncu vplivajo na rezultat, se je misel o zaključku kariere zagotovo prikradla v moje misli. Pred finalom v Courchevelu sem zato imela tudi nekoliko več prostih dni in razmislila. Ker še vedno verjamem vase in svoje zmožnosti, želim še naprej tekmovati. Če bi poslušala vse, ki pravijo, da je bolje, da končam, bi to storila že pred desetimi leti in nikoli dočakala toliko lepih trenutkov, zmag in medalj," je dejala Štuhčeva, ki je te dni na spomladanskem treningu na snegu v tujini.

"Odločitev, da ne podaljšamo iztekajoče se pogodbe, je vzajemna. Iskreno smo se pogovorili in prišli do skupnega zaključka. Razhajamo se z veliko vzajemnega spoštovanja. Stefu se zahvaljujem za strokovno opravljeno delo in vztrajnost. Skozi vsa tri leta, ki zame niso bila najlažja, je verjel vame. Je izjemen motivator in verjamem, da bo s svojim pristopom v prihodnosti pozitivno doprinesel vsakemu okolju, kjer se bo znašel," pa je razhod s Švicarjem komentirala dvakratna svetovna prvakinja.

Abplanalp je izrazil hvaležnost, da je imel priložnost sodelovati s pravo profesionalko in dokazano prvakinjo, tudi on je potrdil, da so se razšli korektno: "Po finalnem smuku smo se usedli in se skupaj odločili, da končamo sodelovanje, saj se po tej sezoni tudi izteče moja aktualna pogodba. Gre za vzajemno odločitev, da sodelovanja ne podaljšamo, tudi zaradi finančnih razlogov. Sam bom tako iskal nove trenerske izzive. Kot trener lahko rečem, da so Ilka in celotna ekipa tudi v zahtevnih časih pokazali vztrajnost ter zavzetost skozi vsa leta našega sodelovanja. Iskreno želim Ilki in Smučarski zvezi Slovenije vso srečo v prihodnjih podvigih."

Boštjan Kline Lake Louise SZS Šport Kline se je huje poškodoval na treningu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:56 11.april 2022.

    Ne razumem zakaj je sploh menjala trenerja, če je bila na višku svoje kariere. Sedaj se bo spet morala privajati na delo z novim, pa še kakšna poškodba vmes, Ilka pa navsezadnje ni več najmlajša.

  • mirror 17:56 11.april 2022.

    Tudi za Hrovatovo velja enako.

  • Ender3 17:24 11.april 2022.

    Ilka naj z mamo poišče kakšno bolj koristno dejavnost. Nič več ne bo tako, kot je bilo. Slava mine ostanejo samo, spomini..