Štuhčeva po trojček zmag v Val d'Iseru

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska smučarka Ilka Štuhec bo na superveleslalomu v Val d'Iseru napadala tretjo zaporedno zmago na tekmah za svetovni pokal.
Oglej si celoten članek

V francoskem Val d'Iseru bo danes na sporedu drugi superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Trenutno najbolj vroča tekmovalka v karavani Slovenka Ilka Štuhec, ki je v zadnjih dveh tednih presenetila vse poznavalce ter osvojila štiri zmage, bo novo vrhunsko uvrstitev napadala s startno številko 17.

Mariborčanka je od petka v Val d'Iseru v manj kot 24 urah zmagala v alpski kombinaciji in nato še v smuku. Že v začetku decembra je v kanadskem Lake Louisu v razmaku 24 ur dvakrat zmagala, osvojila je oba uvodna smuka, na superveleslalomu pa je bila peta.

Zmagovalka uvodnega superveleslaloma Švicarka Lara Gut bo povsem ponesrečeni konec tedna v Savojskih Alpah, tako v petek kot v soboto je ostala brez uvrstitve, reševala na današnji tekmi, na kateri bo nosila startno številko 7.

Štuhčeva je popolnoma izkoristila slabi predstavi aktualne branilke skupnega zmage v seštevku svetovnega pokala. Štajerka, ki vodi v posebnem seštevku dveh disciplin smuka in kombinacije, je namreč prehitela Gutovo v skupnem seštevku ter je po dvojčku zmag v Val d'Iseru na tretjem mestu in bi lahko ob morebitni zmagi na vrhu razpredelnice prehitela Američanko Mikaelo Shiffrin, ki je hitri konec tedna v Franciji izpustila. Štuhčeva za Shiffrinova zaostaja 53 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:16 18. December 2016.

    Ilka, navijamo zate z vsem srcem, saj si dokazala, da se po odhodu Tine Maze Zemlja ni nehala vrteti! Želim …

  • 09:35 18. December 2016.

    Ilka ne dovoli,da nate pritiskajo politični paraziti in novinarji ! Slikanja in razne intervjuje opravi po koncu sezone do takrat …

  • 09:00 18. December 2016.

    Da vsaj ne bi padla in se poškodovala.<br />Tudi, če ne bo prva , druga ali tretja bo odlična in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.