Šport
48 ogledov

Štuhčeva po trojček zmag v Val d'Iseru

Ilka Štuhec EPA
Slovenska smučarka Ilka Štuhec bo na superveleslalomu v Val d'Iseru napadala tretjo zaporedno zmago na tekmah za svetovni pokal.

V francoskem Val d'Iseru bo danes na sporedu drugi superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Trenutno najbolj vroča tekmovalka v karavani Slovenka Ilka Štuhec, ki je v zadnjih dveh tednih presenetila vse poznavalce ter osvojila štiri zmage, bo novo vrhunsko uvrstitev napadala s startno številko 17.

Mariborčanka je od petka v Val d'Iseru v manj kot 24 urah zmagala v alpski kombinaciji in nato še v smuku. Že v začetku decembra je v kanadskem Lake Louisu v razmaku 24 ur dvakrat zmagala, osvojila je oba uvodna smuka, na superveleslalomu pa je bila peta.

Zmagovalka uvodnega superveleslaloma Švicarka Lara Gut bo povsem ponesrečeni konec tedna v Savojskih Alpah, tako v petek kot v soboto je ostala brez uvrstitve, reševala na današnji tekmi, na kateri bo nosila startno številko 7.

Štuhčeva je popolnoma izkoristila slabi predstavi aktualne branilke skupnega zmage v seštevku svetovnega pokala. Štajerka, ki vodi v posebnem seštevku dveh disciplin smuka in kombinacije, je namreč prehitela Gutovo v skupnem seštevku ter je po dvojčku zmag v Val d'Iseru na tretjem mestu in bi lahko ob morebitni zmagi na vrhu razpredelnice prehitela Američanko Mikaelo Shiffrin, ki je hitri konec tedna v Franciji izpustila. Štuhčeva za Shiffrinova zaostaja 53 točk.

Komentarjev 3
  • Janez_53 10:16 18.december 2016.

    Ilka, navijamo zate z vsem srcem, saj si dokazala, da se po odhodu Tine Maze Zemlja ni nehala vrteti! Želim ti, da dosežeš svoje sanje in obenem ostaneš športnica z veliko začetnico. Nekaterim kljub ogromnim uspehom in kopici zasluženega denarja to ni uspelo.

  • Avatar Leon
    Leon 09:35 18.december 2016.

    Ilka ne dovoli,da nate pritiskajo politični paraziti in novinarji ! Slikanja in razne intervjuje opravi po koncu sezone do takrat pa naj te imajo radi !

  • Papaja Popi 09:00 18.december 2016.

    Da vsaj ne bi padla in se poškodovala.Tudi, če ne bo prva , druga ali tretja bo odlična in jo podpiramo.