Štuhčeva se še vedno išče

Foto: Epa ilka štuhec
Alpske smučarke se v Crans Montani pripravljajo na sobotno smukaško preizkušnjo.
Oglej si celoten članek

Olimpijska zmagovalka Sofia Goggia je bila najhitrejša tudi na drugem treningu smuka pred tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani.

Dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec je drugi trening končala na 13. mestu z zaostankom 1,52 sekunde. Druga Slovenka Maruša Ferk je bila 37. (+2,93).

Štuhčeva po zlati medalji na smuku v Areju kaže bolj zadržane predstave, ki pa niso nujno posledica slabše forme. Po svetovnem prvenstvu se je udeležila dveh tekem evropskega pokala ter v precej okrnjeni konkurenci osvojila četrto in deseto mesto. Uvrstitvi sta presenetljivi, upoštevajoč dejstvo, da je le nekaj dni prej na Švedskem pometla s svetovno elito.

Tudi na prvem treningu v Crans Montani je bila daleč od najboljših, na 13. mestu je za vodilno Goggio zaostala kar 2,76 sekunde.

Crans Montana Ilka Štuhec smučala z ročno zavoro

Možno je, da je Štuhčeva tekmi nižjega ranga in oba treninga izkoristila za pridobivanje občutkov tar tako skrila svojo formo pred tekmicami.

Čeprav je na treningih v preteklosti že navduševala, je nemalokrat ubrala bolj konzervativno pot in raje prihranila nekaj moči.

Odgovore na vsa ugibanja bo podala sobotna tekma.

Mariborčanka je s 343 točkami na tretjem mestu posebnega smukaškega seštevka, pred njo sta le Avstrijki - druga Ramona Siebenhofer, ki ima le tri točke več, vodilna Nicole Schmidhofer pa ima 21 točk več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.