Šport > Zimski športi
452 ogledov

Štuhčeva se še vedno išče

ilka štuhec Epa
Alpske smučarke se v Crans Montani pripravljajo na sobotno smukaško preizkušnjo.

Olimpijska zmagovalka Sofia Goggia je bila najhitrejša tudi na drugem treningu smuka pred tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani.

Dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec je drugi trening končala na 13. mestu z zaostankom 1,52 sekunde. Druga Slovenka Maruša Ferk je bila 37. (+2,93).

Štuhčeva po zlati medalji na smuku v Areju kaže bolj zadržane predstave, ki pa niso nujno posledica slabše forme. Po svetovnem prvenstvu se je udeležila dveh tekem evropskega pokala ter v precej okrnjeni konkurenci osvojila četrto in deseto mesto. Uvrstitvi sta presenetljivi, upoštevajoč dejstvo, da je le nekaj dni prej na Švedskem pometla s svetovno elito.

Tudi na prvem treningu v Crans Montani je bila daleč od najboljših, na 13. mestu je za vodilno Goggio zaostala kar 2,76 sekunde.

Ilka Štuhec Are SP smuk Crans Montana Šport Ilka Štuhec smučala z ročno zavoro

Možno je, da je Štuhčeva tekmi nižjega ranga in oba treninga izkoristila za pridobivanje občutkov tar tako skrila svojo formo pred tekmicami.

Čeprav je na treningih v preteklosti že navduševala, je nemalokrat ubrala bolj konzervativno pot in raje prihranila nekaj moči.

Odgovore na vsa ugibanja bo podala sobotna tekma.

Mariborčanka je s 343 točkami na tretjem mestu posebnega smukaškega seštevka, pred njo sta le Avstrijki - druga Ramona Siebenhofer, ki ima le tri točke več, vodilna Nicole Schmidhofer pa ima 21 točk več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice