Štuhčeva lahko mirno pričaka sezono

Foto: EPA Ilka Štuhec smuk Aspen globus
In tekmovalna sezona se lahko začne ...
Oglej si celoten članek

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, ki je trenutno na pripravah na južni polobli, bo lahko brez skrbi začela novo tekmovalno sezono, katere vrhunec bodo februarske zimske olimpijske igre v Južni Koreji.

Vodstvo panoge za alpsko smučanje je z Ilko Štuhec uskladilo vse podrobnosti pogodbe za novo sezono. "Veseli smo, da smo dosegli dogovor, ki bo Ilki omogočal vse potrebne pogoje za nemoteno pripravo in nastopanje na tekmah najvišjega ranga," je danes sporočil predsednik zbora panoge za alpsko smučanje Iztok Klančnik.

Sölden Neprijetna novica za slovensko žensko reprezentanco

Zadovoljna je tudi Štuhčeva, ki je iz Čila sporočila: "Sklenitev pogodbe s Smučarko zvezo Slovenije je eno ključnih poglavij letošnjega poletja, zato me veseli, da smo prišli do dogovora. Ta meni in moji ekipi omogoča boljše pogoje za treniranje in tekmovanje na najvišji ravni ter nenazadnje doseganje vrhunskih rezultatov. Zdaj sem lahko popolnoma osredotočena na izjemno pomemben zaključni del priprav ter prihajajočo sezono. S skupnimi močmi lahko dosežemo največ, zato se pozitivnega sodelovanja z zvezo nadejam tudi v prihodnosti."

Alpsko smučanje Dobre novice iz moškega tabora, Štuhčeva na sosednjem bregu

Mariborčanka je v minuli sezoni zbrala 13 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, sedem zmag, v St. Moritzu je postala svetovna prvakinja v smuku, sezono svetovnega pokala pa končala z osvojenim malim smukaškim globusom in drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo se je uvrstila le Američanka Mikaela Shiffrin.

Trenutno je v Čilu, v La Parvi, kjer formo pili tudi s člani slovenske moške reprezentance za hitre reprezentance.

Legendi Dragić ob Štuhčevi osvojil smukaško prežo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.