Šuler in Karanović prepričana, da še niso rekli zadnje besede v Evropi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Maribor na Finsko z upanjem na sezonski preobrat.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 18. uri igrali povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij evropske lige. Na Finskem jih proti ekipi HJK Helsinki čaka težko delo, saj so igralci s severa Evrope v Ljudskem vrtu prejšnji teden zmagali z 2:0.

Za nameček je Maribor v nizu slabih izidov, saj je izgubil štiri zaporedne tekme, nazadnje je v nedeljo doma izgubil večni derbi z Olimpijo, ob tem pa najverjetneje za nekaj tednov tudi branilca Maxa Watsona, ki je staknil poškodbo kolena.

V mariborskem taboru vseeno ne obupujejo. "Prizadevnost se mora obrestovati. Ko se bo situacija obrnila, se bo v pravo smer in se bodo zadeve prevesile na našo stran. Naprej moramo z dvignjeno glavo. Tekme si sledijo ena za drugo, preusmerjamo se k evropskemu tekmovanju in naredili bomo vse, da skušamo zmagati v Helsinkih," je po derbiju povedal trener Maribora Radovan Karanović.

Zdelo se je, da je tudi Karanovićeva prihodnost na klopi Maribora pod vprašajem, ampak športni direktor Marko Šuler je namige o menjavi trenerja zavrnil. "Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju, smo pa v eni fazi, ki se lahko zgodi vsakomur. In to je obdobje, ki ga je treba prestati in verjeti v to, kar počneš," je dejal Šuler.

Ta je prepričan, da v klubu delajo pravilno in da se bo krivulja rezultatov in igre obrnila navzgor. "Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede, 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še dve tekmi v 'play-offu'," je dodal Šuler in poudaril, da trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv.

V primeru, da bo Maribor izločil Fince, ga v zadnjem krogu kvalifikacij čaka danski Silkeborg. Če pa Mariboru ne uspe preskočiti finske ovire, bo igral v zadnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige, kjer se bo meril bodisi spet s Šahtjorjem Soligorskom bodisi Clujem. Prva tekma 3. predkroga konferenčne lige med slednjima se je končala z 0:0.

"Z mislimi smo že na Finskem. Poraz proti Olimpiji je bil boleč, tega ne moremo skriti. Vemo, kakšno težo je imel derbi, a smo v ritmu zaporednih tekem, ko vsaka naslednja pomeni velik izziv in hkrati novo priložnost, da se izvlečemo iz neprijetne situacije. Naj bo v Helsinkih naša nova prelomnica sezone, storili bomo vse, da bi nam uspelo. Res nimamo spodbudnega izhodiščnega položaja, toda nismo se predali. V nogometu je vse mogoče," pa je za klubsko spletno stran povedal Andraž Žinič.

Maribor je v letošnji evropski sezoni v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov izločil Šahtjor Soligorsk, v drugem pa izpadel proti Šerifu iz Tiraspola ter se tako preselil v kvalifikacije evropske lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:52 11. Avgust 2022.

    Šuler bo moral odstopiti ali pa ga bodo Viole odnesle . Danes je dan D .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.