Šport > Nogomet
329 ogledov

Šuler in Karanović prepričana, da še niso rekli zadnje besede v Evropi

Marko Šuler Profimedia
Maribor na Finsko z upanjem na sezonski preobrat.

Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 18. uri igrali povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij evropske lige. Na Finskem jih proti ekipi HJK Helsinki čaka težko delo, saj so igralci s severa Evrope v Ljudskem vrtu prejšnji teden zmagali z 2:0.

Za nameček je Maribor v nizu slabih izidov, saj je izgubil štiri zaporedne tekme, nazadnje je v nedeljo doma izgubil večni derbi z Olimpijo, ob tem pa najverjetneje za nekaj tednov tudi branilca Maxa Watsona, ki je staknil poškodbo kolena.

V mariborskem taboru vseeno ne obupujejo. "Prizadevnost se mora obrestovati. Ko se bo situacija obrnila, se bo v pravo smer in se bodo zadeve prevesile na našo stran. Naprej moramo z dvignjeno glavo. Tekme si sledijo ena za drugo, preusmerjamo se k evropskemu tekmovanju in naredili bomo vse, da skušamo zmagati v Helsinkih," je po derbiju povedal trener Maribora Radovan Karanović.

Zdelo se je, da je tudi Karanovićeva prihodnost na klopi Maribora pod vprašajem, ampak športni direktor Marko Šuler je namige o menjavi trenerja zavrnil. "Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju, smo pa v eni fazi, ki se lahko zgodi vsakomur. In to je obdobje, ki ga je treba prestati in verjeti v to, kar počneš," je dejal Šuler.

Ta je prepričan, da v klubu delajo pravilno in da se bo krivulja rezultatov in igre obrnila navzgor. "Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede, 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še dve tekmi v 'play-offu'," je dodal Šuler in poudaril, da trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv.

V primeru, da bo Maribor izločil Fince, ga v zadnjem krogu kvalifikacij čaka danski Silkeborg. Če pa Mariboru ne uspe preskočiti finske ovire, bo igral v zadnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige, kjer se bo meril bodisi spet s Šahtjorjem Soligorskom bodisi Clujem. Prva tekma 3. predkroga konferenčne lige med slednjima se je končala z 0:0.

"Z mislimi smo že na Finskem. Poraz proti Olimpiji je bil boleč, tega ne moremo skriti. Vemo, kakšno težo je imel derbi, a smo v ritmu zaporednih tekem, ko vsaka naslednja pomeni velik izziv in hkrati novo priložnost, da se izvlečemo iz neprijetne situacije. Naj bo v Helsinkih naša nova prelomnica sezone, storili bomo vse, da bi nam uspelo. Res nimamo spodbudnega izhodiščnega položaja, toda nismo se predali. V nogometu je vse mogoče," pa je za klubsko spletno stran povedal Andraž Žinič.

Maribor je v letošnji evropski sezoni v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov izločil Šahtjor Soligorsk, v drugem pa izpadel proti Šerifu iz Tiraspola ter se tako preselil v kvalifikacije evropske lige.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:52 11.avgust 2022.

    Šuler bo moral odstopiti ali pa ga bodo Viole odnesle . Danes je dan D .

Sorodne novice