Šport > Nogomet
228 ogledov

Domžale po okrepitev k sloviti Romi, Šuler povlekel pomembni potezi

Jan Repas Profimedia
Maribor je podaljšal pogodbo z Repasom, prišel tudi Laušić.

Nogometaši Maribora se se pred nadaljevanjem sezone danes še okrepili. Kot je sporočil klub, so sklenili pogodbo s hrvaškim vezistom Marinom Laušićem, pogodbo pa je podaljšal Jan Repas, ki bo v vijoličastem ostal do leta 2025.

Laušić, 21-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec, se bo po treh sezonah pri Slaven Belupu preselil v Maribor. "Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Po odhodu Nina Žuglja smo potrebovali dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti," je dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

"Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Videli smo, da se lahko zadeve med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutni situaciji, glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem tržišču, je Marin zanimiv izbor. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu," je dodal Šuler.

"Ko je prišla ponudba iz Maribora, zame ni bilo pomislekov. Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Ivanom Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter v državnem prvenstvu," pa je povedal Laušić, ki je na razvojni poti štiri leta preživel v nogometni šoli splitskega Hajduka, nato kot mladinec odšel k Solinu, kjer je izzval zanimanje Slaven Belupa.

Obenem pa so državni prvaki sporočili, da Jan Repas v klubu ostaja do leta 2025. "Najlepše je, ko je zadovoljstvo obojestransko. Tukaj se prijetno počutim, osvojili smo naslov, čakajo nas nove evropske tekme in pri podaljšanju pogodbe ni bilo nikakršnega dvoma. Gremo skupaj naprej, v nove uspešne zgodbe," je ob podaljšanju sodelovanja dejal Repas.

 

Zajšek bo okrepil obrambo Domžal

Naslednji novinec v nogometnem klubu Domžale pa je 19-letni Domen Zajšek, ki se najbolje znajde na mestu osrednjega branilca. Otrok Aluminija je v kadetski in mladinski selekciji nastopal za Maribor, nato se je preselil v Romo, je sporočil klub prek družbenih omrežji.

"V Italiji sem nabral ogromno izkušenj, ki mi bodo tekom kariere prišle še kako prav. Za to življenjsko priložnost sem zelo hvaležen, sedaj pa je prišel čas, da stopim na članski nivo in se tudi tukaj poskušam prebiti čim dlje. Najbolje se znajdem v osrčju obrambe, po potrebi tudi na boku. S prilagajanjem na novo okolje menim, da ne bom imel težav," je za spletno stran NK Domžale povedal Zajšek.

Po dveh letih igranja za selekciji AS Rome U18 in U19 je Zajšek z rumeno družino začel trenirati pred tedni, sedaj pa je z vodstvom kluba sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. V preteklosti član reprezentanc Slovenije od U15 do U19 bo v Domžalah nastopal s številko 15 na hrbtu.

Domžalski klub je danes objavil, da se je ekipi pridružil tudi 21-letni Mirko Mutavčić, ki bo od Kamniški Bistrici nastopal naslednji dve sezoni.

Mirko Mutavčić Selitev Šport Maribor zapustil še en nogometaš, okrepil je tekmeca NK Maribor Odhod Šport Maribor potrdil donosen prestop! Svojega asa je prodal v... Andraž Žinič Prestop Šport Maribor iskal rešitev, našel jo je v kadru tekmeca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice