Šport > Nogomet
548 ogledov

Športni direktor: Nikogar ne bomo pribili na križ

Marko Šuler twitter NK Maribor
Maribor je nanizal štiri poraze v vseh tekmovanjih.

Državni prvak Maribor je izjemno slabo krenil v novo sezono, v vseh tekmovanjih je nanizal štiri poraze, v domačem prvenstvu pa se je po domačem porazu na velikem derbiju proti Olimpiji celo znašel na zadnjem mestu lestvice.

“Ne glede na okoliščine in trenutno situacijo moramo ohraniti mirno kri. To je tista neprijetna plat nogometa, s katero se v Mariboru znamo soočiti. Ko je težko, znamo stopiti skupaj. Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju, smo pa v fazi, ki se lahko zgodi vsakomur. In to je obdobje, ki ga je treba prestati in verjeti v to, kar počneš," je za uradno spletno strani kluba trenutno situacijo pokomentiral športni direktor Marko Šuler. Maribor - Olimpija SNL Šport Na velikem derbiju gostujoča zmaga
"Najlažje bi bilo obupati, dvomiti o vsem. Sem mnenja, da delamo dobro. Zgodilo se je ogromno zadev, od poškodb, do odhodov, kar pušča posledice. To je nogomet, podobne zadeve se dogajajo. Treba je preživeti to fazo, prepričan sem, da delamo prav in da se bodo zadeve obrnile v drugo smer," je še dodal nekdanji slovenski reprezentančni branilec.

Ljudski vrt | Avtor: Profimedia Profimedia

Po porazu z 0:2 in taktični podrejenosti so svoje nezadovoljtvo po derbiju izrazili tudi navijači vijoličastih. "Žvižgi, ki smo jih bili deležni, so upravičeni. Zgodili so se, ker ljudem ni vseeno. Tudi zato je Maribor, kar je in ga tudi takšne zadeve delajo drugačnega. Bili smo že v veliko težjih situacijah in smo se pobrali. Nič še ni izgubljenega, prvenstvo je še dolgo. Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede. 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še 2 tekmi v play-offu."

"Ko delaš dobro, ti nogomet vrne. Vidim potencial v ekipi, verjamem v delo strokovnega štaba. Trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv, vztrajamo pri svojih smernicah, zaupamo v uspešno nadaljevanje skupnega projekta in ne dvomimo, da se bomo znova dvignili," je še dejal Šuler, ki je v minuli sezoni sicer hitro zamenjal sedanjega trenerja Domžal Simona Rožmana, na njegovo mesto pa postavil Radovana Karanovića. Ta je nato Maribor popeljal do državnega naslova.

Radovan Karanović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Do trenutne situacije so privedli različni dejavniki, tudi objektivne okoliščine. Zdaj smo ostali še brez Watsona za dodatno potrditev faze, ko nikakor ne gre po načrtih. A gre za tisto drugo plat nogometa, ki sodi zraven. Treba je verjeti vase in ne posegati po nepremišljenih odločitvah. Tako je Maribor vedno funkcioniral in bo tudi v prihodnje.”

"Kot nam zdaj ne gre, se zadeve hitro lahko obrnejo. Lahko smo uspešni v Evropi, tudi v prvenstvu se lahko vrnemo na položaje, kjer si želimo biti. Vem, da bodo vsi naredili vse, da se skupne želje uresničijo. V očeh vidim, da jim ni lahko, ne igralcem, ne strokovnemu štabu, a prav tako vidim izjemno prizadevnost in trud, ki se bo obrestoval,”
je zaključil Šuler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.