Šport > Nogomet
527 ogledov

V vročem večeru hladen tuš za Maribor

NK Maribor HJK Helsinki Reševalni pas/Twitter
V Ljudskem vrtu je bila odigrana prva tekma 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa.

Nogometaši Maribora so na domači zelenici doživeli hladen tuš in klonili proti moštvu HJK Helsinki (0:2). Navijači Maribora ne morejo biti zadovoljni z nastopi državnih prvakov na začetku nove sezone, a kljub temu svojim ljubljencem niso obrnili hrbta. Štajerci so imeli na prvi tekmi odlično podporo s tribun, na katerih se je zbralo približno 7000 gledalcev, a jo spet niso znali rezultatsko unovčiti.

Še na tretji evropski tekmi sezone pred svojimi navijači niso dosegli zadetka, za razliko od prvih dveh v kvalifikacijah Lige prvakov, ki sta se končali z izidom 0:0, so tokrat prejeli dva in so pred povratnim dvobojem, ta bo naslednji teden v Helsinkih, v težkem položaju.

Slovenski prvaki so imeli večji del tekme več žoge v nogah, toda njihovi napadi so bili jalovi, tako kot že na prvih dveh evropskih tekmah v Ljudskem vrtu, ko so se borili za uvrstitev v Ligo prvakov, niso dosegli gola. V prvih dvajsetih minutah drugega dela pa so prejeli dva, v polno sta zadela David Browne (47.) in Bojan Radulović (64.)

Povratna tekma bo naslednji teden v Helsinkih.

Benjamin Šeško Reprezentant Šport V boju za Šeška trije bogati velikani

Slovenci so tekmo napadalno začeli, a večinoma so bili njihovi napadi jalovi. Gostujoči vratar je moral nekajkrat posredovati po strelih z razdalje, njegove dlani sta ogrela Aljaž Antolin in Jan Repas, najbližje zadetku pa je bil Ivan Brnić, ki je ob koncu prvega dela zadel prečko.

Finci so imeli že v prvem polčasu, v katerem so sicer bili bolj ali manj v podrejenem položaju, dve lepi priložnosti, vendar pri zaključnih strelih niso bili natančni, so se pa veselili že po prvem resnejšem napadu drugega dela. Gosti so na desni strani izigrali domačo obrambo, reprezentant Papue Nove Gvineje David Browne je prodrl v kazenski prostor in natančno streljal.

Prejeti gol je gostitelje povsem šokiral, Finci so jih stisnili pred kazenski prostor, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo morali vijoličasti žogo še enkrat pobrati iz svoje mreže. To se je zgodilo v 64. minuti, ko je natančno podajo z leve strani izkoristil Bojan Radulović.

Z nekaj zamenjavami na igrišču so Mariborčani v drugem delu drugega polčasa le prišli k sebi, toda njihovi napadi niso bili posebej nevarni, tako da je izid ostal nespremenjen, Štajerci so si po zadnjem sodnikovem žvižgu prislužili žvižge s tribun.

Kvalifikacije za Ligo Evropa, 3. krog (prve tekme):

Maribor - HJK Helsinki 0:2 (0:0)
AEK Larnaka - Partizan Beograd 2:1 (1:1)
Fenerbahçe - Slovácko 3:0 (2:0)
Malmö - Dudelange 3:0 (0:0)
Linfield - Zürich 0:2 (0:1)
Olympiacos Pirej - Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
Shamrock Rovers - Škupi 3:1 (2:0)

Komentarjev 1
  • radovednica 08:06 05.avgust 2022.

    Bravo! Težko pričakovan dokaz, da ta prepotencirani Maribor tudi "popuši" od nekih neznancev. Super! Samo ni jasno, zakaj bodo kljub izpadu, še enkrat igrali proti nekemu zmagovalcu? Če enkrat izpadeš te ni več, a ni tako? zakaj so pa Olimpija, ...prikaži več Mura in Koper izpadli? Sicer nobene škode za Muro in Koper (bravo, proti Lihtenštajnskim amaterjem so izpadli!), škoda je le Olimpije, ki je celo v močni "jugo ligi" nekaj predstavljala!!!! ostali pa slovenska podzveza!

Sorodne novice