Sumljivi štirje prvaki iz Sočija

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski dopinški žvižgač Vitalij Stepanov je v oddaji na televiziji CBS dejal, da so štirje olimpijski prvaki iz njegove države na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju do zlata prišli s pomočjo dopinga.
Oglej si celoten članek

Vitalij Stepanov, nekdanji funkcionar ruske protidopinške agencije, je v pogovoru, ki ga bo televizija v celoti predvajala v nedeljo, dejal, da so v Sočiju na zimskih olimpijskih igrah skušali niti nadzora nad dopingom imeti tudi v ruski obveščevalni službi FSB.

Stepanov in njegova žena atletinja Julija Stepanova sta lani sprožila dopinški plaz v Rusiji, potem ko so zaradi sodelovanja v dokumentarcu nemške televizije ARD o ruskem sistematičnem dopingu v športu uvedli strožji nadzor, zamenjali ruske protidopinške organe, mednarodna atletska zveza pa je začasno suspendirala ruske atlete.

Rusija je v Sočiju osvojila 13 zlatih medalj, za zdaj pa CBS ne razkriva imen morebitnih kršiteljev dopinških pravil, ki bi jih lahko imenoval Stepanov.

Na zadnje dogodke se je že odzval ruski minister za šport. Vitalij Mutko je agenciji Tass dejal, da gre za stare zadeve. "To se bo nadaljevalo še dolgo časa. Stepanov spet uživa v pozornosti. Na dolgo in široko bo govoril o dopingu, vse njegove obtožbe pa temeljijo zgolj na domnevah," je dejal minister.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.