Šport
58 ogledov

Sumljivi štirje prvaki iz Sočija

Olimpijski krogi Soči 2014 EPA
Ruski dopinški žvižgač Vitalij Stepanov je v oddaji na televiziji CBS dejal, da so štirje olimpijski prvaki iz njegove države na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju do zlata prišli s pomočjo dopinga.

Vitalij Stepanov, nekdanji funkcionar ruske protidopinške agencije, je v pogovoru, ki ga bo televizija v celoti predvajala v nedeljo, dejal, da so v Sočiju na zimskih olimpijskih igrah skušali niti nadzora nad dopingom imeti tudi v ruski obveščevalni službi FSB.

Stepanov in njegova žena atletinja Julija Stepanova sta lani sprožila dopinški plaz v Rusiji, potem ko so zaradi sodelovanja v dokumentarcu nemške televizije ARD o ruskem sistematičnem dopingu v športu uvedli strožji nadzor, zamenjali ruske protidopinške organe, mednarodna atletska zveza pa je začasno suspendirala ruske atlete.

Rusija je v Sočiju osvojila 13 zlatih medalj, za zdaj pa CBS ne razkriva imen morebitnih kršiteljev dopinških pravil, ki bi jih lahko imenoval Stepanov.

Na zadnje dogodke se je že odzval ruski minister za šport. Vitalij Mutko je agenciji Tass dejal, da gre za stare zadeve. "To se bo nadaljevalo še dolgo časa. Stepanov spet uživa v pozornosti. Na dolgo in široko bo govoril o dopingu, vse njegove obtožbe pa temeljijo zgolj na domnevah," je dejal minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.