Šport
5 ogledov

Udarec za britansko kolesarstvo

Simon Yates Orica EPA
Britanski kolesar Simon Yates je bil pozitiven na dopinškem testu marca na dirki Pariz - Nica. Kolesar trdi, da je šlo pri prekršku, odkrili do zlorabo terbutalina, za "administrativno napako" pri jemanju zdravil za astmo, danes poroča agencija AFP.

Današnji pozitivni doping je nov udarec za britansko kolesarstvo, po tem, ko je ta teden odstopil tehnični direktor zveze Avstralec Shane Sutton, ki so ga tekmovalke obtožile seksizma, zelo žaljiv pa naj bi bil tudi do kolesarjev paraolimpijcev.

"Prepovedano snov je Simon Yates dobil preko inhalatorja za astmo, kar je moštveni zdravnik vpisal tudi v obrazec za dopinški test. Zdravila je dobil na osnovi zdravljenja bolezni," so zapisali pri ekipi Orica Green Edge, kjer pa dodajajo, da zdravnik pri izpolnjevanju obrazca pomotoma ni zaprosil za izjemo pri testiranju tekmovalca in da gre pri očitanem dopingu zato le za napako na papirju oziroma človeško napako. A brez zahteve za izjemo je terbutalin seveda prepovedan.

Mednarodna kolesarska zveza zadeve še ni komentirala, pri Orici pa poudarjajo, da bodo posredovali vso potrebno dokumentacijo, da razčistijo nastali zaplet. S primerom se bo ukvarjala tudi britanska nacionalna protidopinška agencija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.