Šport
57 ogledov

Nadal ima dovolj: Vse objavite!

rafael nadal EPA
Rafael Nadal je glavnemu možu Mednarodne teniške federacije poslal e-mail.

Rafael Nadal ima dovolj vseh obtožb, da si je v karieri pomagal z nedovoljenimi sredstvi. "Objavite vse moje podatkee, moj biološki potni list in vse rezultate testiranj," je zapisano v spletni pošti, ki jo je trenutno peti igralec sveta poslal prvemu možu ITF Davidu Haggertyju.

Španec je še zapisal, da "ljudje ne bi smeli govoriti brez dokazov" in da naj pri Mednarodni teniški zvezi tudi v bodoče objavijo vsa njegova testiranja, ko bo postopek končan. Nadal sicer toži nekdanjo francosko ministrico Roselyne Bachelot, ki ga je obtožila uporabe dopinga.

"V tenisu se zve za doping, ko igralec ali igralka nenadoma izpusti nekaj turnirjev in nekaj mesecev ne igra zaradi tako imenovane 'poškodbe'. Rafael nadal je imel 'slovito poškodbo' leta 2013. Zaradi nje ni igral  sedem mesecev, a mi vemo, da je bil pravzaprav pozitiven na dopinškem testu," je na francoski televiziji marca izjavila 69-letna Bachelotova.

"Smešno je, da moraš danes dokazovati svojo nedolžnost in ne obratno, da ti morajo dokazati krivdo. Ta ženska je idiot," je sicer na obtožbe dejal Toni Nadal, trener in stric slovitega teniškega igralca.

Teniški svet je v tem letu že pretreslo priznanje Marije Šarapove, da je vrsto let jemala od tega leta dalje prepovedani meldonij, Andy Murray pa je za Mail on Sunday ta mesec izjavil, da obstajajo tudi takšni igralci, ki se "nikoli ne utrudijo".

V ostalih športih so se popolna razkritja testiranj izkazala za kontraverzna. Britanska atletska zveza vselej opozarja svoje atlete, da bi ob razkritju podatkov o njihovi krvi, marsikdo rezultate interpretiral napačno. Vseeno tudi zvezdnik Mo Farah, tekač na dolge proge se je prav tako že srečal s sumničenji, meni, da bi podatki morali postati javni. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.