Super dan za slovenski tenis

Foto: Žurnal24 Hercogova je morala po uri in 16 minut igre priznati premoč Kitajki. (Foto: Reut Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Blaž Kavčič in Polona Hercog sta odlično začela s svojimi nastopi na OP Francije. Blaž je v prvem kolu je gladko s 3:0 v nizih premagal Ernestsa Gulbisa, Polona pa z 2:0 domačinko Olivio Sanchez.
Oglej si celoten članek

Potem ko si je Blaž Kavčič na igrišču številka 7 ekspresno po treh nizih (6:1, 6:4, 6:2) priigral nastop v drugem kolu teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu, je na istem terenu njegov uspeh ponovila še Polona Hercog. Mariborčanka je namreč v uvodnem kolu prav tako gladko po manj kot uri igre (6:0, 6:1) odpravila domačinko Olivio Sanchez.

Hercogovo v drugem kolu čaka obračun z boljšo iz ponedeljkovega dvoboja med 29. nosilko Kitajko Shuai Peng in Avstrijko Tamiro Paszek, pred petimi leti tudi zmagovalko portoroškega turnirja WTA.

Že pred Hercogovo je do zmage v prvem kolu prišel Kavčič. Najboljši slovenski teniški igralec je z odliko začel nastope na drugem letošnjem turnirju za veliki slam, odprtem prvenstvu Francije. Na igriščih Roland Garrosa je namreč po slabih dveh urah igre gladko s 6:1, 6:4 in 6:2 premagal 85. igralca z lestvice ATP, Latvijca Ernestsa Gulbisa. "Zelo sem zadovoljen s tokratno predstavo. Že pred dvobojem sem vedel, kaj lahko pričakujem od Gulbisove igre - zelo dobro sem nevtraliziral njegov začetni udarec, v igri sem bil boljši in imel sem dobro popotnico za igro na svoj servis. Zelo dobro sem tudi serviral, imel sem dober odstotek prvega servisa in s servisom sem dosegel veliko neposrednih točk ter tudi s prvim udarcem po njem," je po dvoboju dejal Kavčič.

Kavčič je po le 31 minutah dobil prvi niz s 6:1, ko je zelo dobro igral z osnovne črte. Povedel je s 4:0 in nato po zgolj 32 minutah igre dobil niz s 6:1. Najboljši slovenski igralec je tudi drugi niz začel odlično in povedel z 2:0, nato pa ga je februarja letos že 21. igralec sveta ujel in povedel s 3:2. Kavčič je ohranil mirno kri in se po nadaljnjih 45 minutah igre veselil še drugega niza (6:4).

Ljubljančan se ni zaustavil niti v tretjem nizu; ko si je z odvzemom servisa priigral vodstvo s 5:2, je na svoj začetni udarec po nekaj težavah le dobil sedmo igro in po 40 minutah tretjega niza s tem tudi uvodni dvoboj Roland Garrosa.

Kavčič se bo v drugem kolu OP Francije pomeril z boljšim iz ponedeljkovega dvoboja med 25. nosilcem Juanom Martinom del Potrom in Hrvatom Ivom Karlovićem.

Takoj po Kavčiču bo na igrišče številka 7 stopila še najboljša slovenska igralka Polona Hercog. Slednji je žreb namenil 143. igralko z lestvice WTA, domačinko Olivio Sanchez. Hercogova se je doslej s Francozinjo v karieri pomerila že petkrat in v zmagah vodi s 3:2. Resda sta nazadnje igrali leta 2009 v Civitavecchii, kjer je gladko slavila slovenska igralka, ki je nato tudi osvojila turnir ITF.


OP Francije, 1. kolo, zanimivejši pari prvega dne (M):


Blaž Kavčič (Slo) : Ernests Gulbis (Lat) 6:1, 6:4, 6:2
David Ferrer (Špa/7) : Jarkko Nieminen (Fin) 6:3, 6:3, 6:1
Stanislas Wawrinka (Švi, 14) : Augustin Gensse (Fra) 4:6, 6:3, 6:4, 6:2
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 17) : Jan Hajek (Češ) 6:3, 6:2, 6:2
Ruben Ramirez Hidalgo (Špa) : Marin Čilić (Hrv/19) 7:6 (5), 6:4, 6:4

OP Francije, 1. kolo, zanimivejši pari prvega dne (Ž):

Polona Hercog (Slo) : Olivia Sanchez (Fra) 6:0, 6:1
Samantha Stosur (Avs/8) : Iveta Benešova (Češ) 6:2, 6:3
Jelena Janković (Srb/10)
: Aljona Bondarenko (Ukr) 6:3, 6:1
Svetlana Kuznjecova (Rus/13)
: Magdalena Rybarikova (Slk) 6:2, 6:3
Julia Görges (Nem/17)
: Mathilde Johansson (Fra) 6:1, 6:4
Anastazija Pavljučenko (Rus/14)
: Jaroslava Švedova (Kaz) 7:5, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.