Šport
20 ogledov

Super dan za slovenski tenis

Hercogova je morala po uri in 16 minut igre priznati premoč Kitajki. (Foto: Reut
1/4
Žurnal24 main
Blaž Kavčič in Polona Hercog sta odlično začela s svojimi nastopi na OP Francije. Blaž je v prvem kolu je gladko s 3:0 v nizih premagal Ernestsa Gulbisa, Polona pa z 2:0 domačinko Olivio Sanchez.

Potem ko si je Blaž Kavčič na igrišču številka 7 ekspresno po treh nizih (6:1, 6:4, 6:2) priigral nastop v drugem kolu teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu, je na istem terenu njegov uspeh ponovila še Polona Hercog. Mariborčanka je namreč v uvodnem kolu prav tako gladko po manj kot uri igre (6:0, 6:1) odpravila domačinko Olivio Sanchez.

Hercogovo v drugem kolu čaka obračun z boljšo iz ponedeljkovega dvoboja med 29. nosilko Kitajko Shuai Peng in Avstrijko Tamiro Paszek, pred petimi leti tudi zmagovalko portoroškega turnirja WTA.

Že pred Hercogovo je do zmage v prvem kolu prišel Kavčič. Najboljši slovenski teniški igralec je z odliko začel nastope na drugem letošnjem turnirju za veliki slam, odprtem prvenstvu Francije. Na igriščih Roland Garrosa je namreč po slabih dveh urah igre gladko s 6:1, 6:4 in 6:2 premagal 85. igralca z lestvice ATP, Latvijca Ernestsa Gulbisa. "Zelo sem zadovoljen s tokratno predstavo. Že pred dvobojem sem vedel, kaj lahko pričakujem od Gulbisove igre - zelo dobro sem nevtraliziral njegov začetni udarec, v igri sem bil boljši in imel sem dobro popotnico za igro na svoj servis. Zelo dobro sem tudi serviral, imel sem dober odstotek prvega servisa in s servisom sem dosegel veliko neposrednih točk ter tudi s prvim udarcem po njem," je po dvoboju dejal Kavčič.

Kavčič je po le 31 minutah dobil prvi niz s 6:1, ko je zelo dobro igral z osnovne črte. Povedel je s 4:0 in nato po zgolj 32 minutah igre dobil niz s 6:1. Najboljši slovenski igralec je tudi drugi niz začel odlično in povedel z 2:0, nato pa ga je februarja letos že 21. igralec sveta ujel in povedel s 3:2. Kavčič je ohranil mirno kri in se po nadaljnjih 45 minutah igre veselil še drugega niza (6:4).

Ljubljančan se ni zaustavil niti v tretjem nizu; ko si je z odvzemom servisa priigral vodstvo s 5:2, je na svoj začetni udarec po nekaj težavah le dobil sedmo igro in po 40 minutah tretjega niza s tem tudi uvodni dvoboj Roland Garrosa.

Kavčič se bo v drugem kolu OP Francije pomeril z boljšim iz ponedeljkovega dvoboja med 25. nosilcem Juanom Martinom del Potrom in Hrvatom Ivom Karlovićem.

Takoj po Kavčiču bo na igrišče številka 7 stopila še najboljša slovenska igralka Polona Hercog. Slednji je žreb namenil 143. igralko z lestvice WTA, domačinko Olivio Sanchez. Hercogova se je doslej s Francozinjo v karieri pomerila že petkrat in v zmagah vodi s 3:2. Resda sta nazadnje igrali leta 2009 v Civitavecchii, kjer je gladko slavila slovenska igralka, ki je nato tudi osvojila turnir ITF.


OP Francije, 1. kolo, zanimivejši pari prvega dne (M):


Blaž Kavčič (Slo) : Ernests Gulbis (Lat) 6:1, 6:4, 6:2
David Ferrer (Špa/7) : Jarkko Nieminen (Fin) 6:3, 6:3, 6:1
Stanislas Wawrinka (Švi, 14) : Augustin Gensse (Fra) 4:6, 6:3, 6:4, 6:2
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 17) : Jan Hajek (Češ) 6:3, 6:2, 6:2
Ruben Ramirez Hidalgo (Špa) : Marin Čilić (Hrv/19) 7:6 (5), 6:4, 6:4

OP Francije, 1. kolo, zanimivejši pari prvega dne (Ž):

Polona Hercog (Slo) : Olivia Sanchez (Fra) 6:0, 6:1
Samantha Stosur (Avs/8) : Iveta Benešova (Češ) 6:2, 6:3
Jelena Janković (Srb/10)
: Aljona Bondarenko (Ukr) 6:3, 6:1
Svetlana Kuznjecova (Rus/13)
: Magdalena Rybarikova (Slk) 6:2, 6:3
Julia Görges (Nem/17)
: Mathilde Johansson (Fra) 6:1, 6:4
Anastazija Pavljučenko (Rus/14)
: Jaroslava Švedova (Kaz) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.