Super Falcao potopil Baske

Foto: EPA Falcao Foto: EPA Falcao Foto: EPA Atletico Madrid Foto: EPA Athletic Bilbao Foto: EPA Falcao Foto: EPA Atletico Madrid Foto: EPA Falcao Foto: EPA Marcelo Bielsa Foto: EPA Atletico Madrid navijači Foto: EPA Athletic Bilbao navijači
V velikem finalu nogometne Evropske lige je madridski Atletico v Bukarešti s 3:0 premagal Athletic Bilbao. Fenomenalna gola je zabil najboljši strelec Falcao, piko na i pa je v drugem delu postavil Diego.
Oglej si celoten članek

Atletico je tako na krilih izvrstnega Kolumbijca prišel do tretje evropske krone v zgodovini. Leta 1962 je madridski klub osvojil takratni Uefin pokal pokalnih zmagovalcev, leta 2010 pa Evropsko ligo. Athletic bo na prvo evropsko lovoriko moral še počakati. Zanimivo, Falcao je v lanskem finalu Evropske lige zabil za zmago Porta nad Brago, letos pa je udaril v dresu nove ekipe.

Udaril že v sedmi minuti

Falcao je mojstrstvo pokazal že v sedmi minuti, ko je s prefinjenim strelom z razdalje premagal vratarja Baskov Gorko Iraizoza. V 34. minuti je odlično reagiral v kazenskem prostoru in po sijajnem driblingu povišal vodstvo na 2:0. Po hladnem tušu je Athletic v drugem polčasu strnil svoje vrste, prevzel pobudo na sredini igrišča (posest žoge 59% : 41% v Athleticovo korist)  in si priigral nekaj zrelih priložnosti, a je belgijski vratar Thibaut Courtois ostal nepremagan. Kazen je sledila v 85. minuti, ko je končni izid postavil izkušeni brazilski vezist Diego.

“V Atletico sem prišel z željo po lovorikah. In hvala Bogu za to priložnost, ki se mi je ponudila danes. To doživijo le redki. Želim se zahvaliti soigralcem, strokovnemu štabu, moji družini v Kolumbiji in vsem navijačem. To je za vse njih,” je po velikem uspehu vzhičeno dejal Falcao, Diego pa dodal: "To je bila težka tekma, ampak proti zelo dobri ekipi smo odigrali skoraj perfektno. Sanje so se uresničile!”

Bukarešta, gledalcev 52.347:

Atletico Madrid : Athletic 3:0 (2:0)
Falcao 7., 34., Diego 85.

Atletico: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Mario Suarez, Gabi, Diego (od 90. Koke), Adrian (od 88. Salvio), Arda Turan (od 90. Dominguez), Falcao.

Athletic: Iraizoz, Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe (od 46. Ibai Gomez), Herrera (od 63. Toquero), Iturraspe (od 46. Perez), De Marcos, Susaeta, Llorente, Muniain.

Rumeni kartoni: Falcao; Amorebieta, Inigo Perez, Susaeta, Herrera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:23 10. Maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.