Šport > Nogomet
7 ogledov

Super Falcao potopil Baske

Falcao
1/10
EPA
V velikem finalu nogometne Evropske lige je madridski Atletico v Bukarešti s 3:0 premagal Athletic Bilbao. Fenomenalna gola je zabil najboljši strelec Falcao, piko na i pa je v drugem delu postavil Diego.

Atletico je tako na krilih izvrstnega Kolumbijca prišel do tretje evropske krone v zgodovini. Leta 1962 je madridski klub osvojil takratni Uefin pokal pokalnih zmagovalcev, leta 2010 pa Evropsko ligo. Athletic bo na prvo evropsko lovoriko moral še počakati. Zanimivo, Falcao je v lanskem finalu Evropske lige zabil za zmago Porta nad Brago, letos pa je udaril v dresu nove ekipe.

Udaril že v sedmi minuti

Falcao je mojstrstvo pokazal že v sedmi minuti, ko je s prefinjenim strelom z razdalje premagal vratarja Baskov Gorko Iraizoza. V 34. minuti je odlično reagiral v kazenskem prostoru in po sijajnem driblingu povišal vodstvo na 2:0. Po hladnem tušu je Athletic v drugem polčasu strnil svoje vrste, prevzel pobudo na sredini igrišča (posest žoge 59% : 41% v Athleticovo korist)  in si priigral nekaj zrelih priložnosti, a je belgijski vratar Thibaut Courtois ostal nepremagan. Kazen je sledila v 85. minuti, ko je končni izid postavil izkušeni brazilski vezist Diego.

“V Atletico sem prišel z željo po lovorikah. In hvala Bogu za to priložnost, ki se mi je ponudila danes. To doživijo le redki. Želim se zahvaliti soigralcem, strokovnemu štabu, moji družini v Kolumbiji in vsem navijačem. To je za vse njih,” je po velikem uspehu vzhičeno dejal Falcao, Diego pa dodal: "To je bila težka tekma, ampak proti zelo dobri ekipi smo odigrali skoraj perfektno. Sanje so se uresničile!”

Bukarešta, gledalcev 52.347:

Atletico Madrid : Athletic 3:0 (2:0)
Falcao 7., 34., Diego 85.

Atletico: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Mario Suarez, Gabi, Diego (od 90. Koke), Adrian (od 88. Salvio), Arda Turan (od 90. Dominguez), Falcao.

Athletic: Iraizoz, Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe (od 46. Ibai Gomez), Herrera (od 63. Toquero), Iturraspe (od 46. Perez), De Marcos, Susaeta, Llorente, Muniain.

Rumeni kartoni: Falcao; Amorebieta, Inigo Perez, Susaeta, Herrera.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 13:23 10.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.