Islandca z lado na mundial v Rusijo

Islandca z rusko lado na svetovno prvenstvo v Rusijo.
Oglej si celoten članek

Z rusko lado, z avtomobilom, ki ni najbolj zanesljiv za dolge poti, sta se 30-letna Islandca odpravila na ogled tekem svoje nogometne reprezentance v Rusijo. "To je noro, ampak zelo zabavno. To je tako nora ideja, da je super ideja," je dejal Gretar Jonsson. Njegov kolega na poti Kristbjorn Hilmir Kjartansson pa: "Predobra priložnost, da bi jo izpustila. V Rusijo na svetovno prvenstvo z ruskim avtom prebarvanim v islandske barve je odlična ideja." Avanturistična ideja, saj imata v sebi še nekaj vikinške krvi, pravita ljubitelja okroglega usnja in avtomobilov.

Z 11 let staro lado na štirikolesni pogon sta za 5.000 kilometrov dolgo pot od Rejkjavika do Volgograda, kjer sta v petek gledala tekmo Islandije z Nigerijo potrebovala 14 dni. 

Najprej sta vzela trajekt Islandija-Danska, nato pa se odpeljala prek Nemčije, Poljske, Litve, Latvije do Moskve, kjer sta doživela remi Islandije z Argentino. Sredi ruske prestolnice jima je zakuhal motor, a so jima domačini hitro priskočili na pomoč. Zdaj ju čaka še pot na Rostov na Donu, kjer se bodo Islandci pomerili s Hrvati. Čas na poti si krajšata s poslušanjem klasičnega rocka in islandske glasbe.

Skupina D Poraz Islandije za novo upanje Argentine

Postala sta že pravi zvezdi, saj ju o njuni avanturi že več evropskih televizijskih postaj posnelo reportažo, tudi agencija Reuters.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.