Šport > Nogomet
1233 ogledov

Islandca z lado na mundial v Rusijo

Islandca z rusko lado na svetovno prvenstvo v Rusijo.

Z rusko lado, z avtomobilom, ki ni najbolj zanesljiv za dolge poti, sta se 30-letna Islandca odpravila na ogled tekem svoje nogometne reprezentance v Rusijo. "To je noro, ampak zelo zabavno. To je tako nora ideja, da je super ideja," je dejal Gretar Jonsson. Njegov kolega na poti Kristbjorn Hilmir Kjartansson pa: "Predobra priložnost, da bi jo izpustila. V Rusijo na svetovno prvenstvo z ruskim avtom prebarvanim v islandske barve je odlična ideja." Avanturistična ideja, saj imata v sebi še nekaj vikinške krvi, pravita ljubitelja okroglega usnja in avtomobilov.

Z 11 let staro lado na štirikolesni pogon sta za 5.000 kilometrov dolgo pot od Rejkjavika do Volgograda, kjer sta v petek gledala tekmo Islandije z Nigerijo potrebovala 14 dni. 

Najprej sta vzela trajekt Islandija-Danska, nato pa se odpeljala prek Nemčije, Poljske, Litve, Latvije do Moskve, kjer sta doživela remi Islandije z Argentino. Sredi ruske prestolnice jima je zakuhal motor, a so jima domačini hitro priskočili na pomoč. Zdaj ju čaka še pot na Rostov na Donu, kjer se bodo Islandci pomerili s Hrvati. Čas na poti si krajšata s poslušanjem klasičnega rocka in islandske glasbe.

Nigerija - Islandija Skupina D Šport Poraz Islandije za novo upanje Argentine

Postala sta že pravi zvezdi, saj ju o njuni avanturi že več evropskih televizijskih postaj posnelo reportažo, tudi agencija Reuters.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice