Suverena zmaga Francozov

Tekma mešanih štafet, brez slovenske udeležbe, je pripadla Francozom.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Francije je zmagovalka tekme mešanih štafet za svetovni pokal na Pokljuki. Francozi so na Rudnem polju za 15 sekund prehiteli Švicarje in za skoraj minuto Italijane.

Pokljuka Fak in Pojetova na uvodu 11.

Slovenija na štafetni tekmi ni imela svoje ekipe. Obstajala sta dva scenarija. Potem, ko je Lea Einfalt v soboto v Idreju na Švedskem na tekmi pokala IBU naredila normo za nastop v svetovnem pokalu, se je pojavila ideja, da pohiti iz Skandinavije in da ekipa nastopi doma. A v slovenskem taboru so se odločili, da tekmovalke, ki ima rahel prehlad, ne pošljejo na nočno vožnjo v Slovenijo. Druga možnost je bila, da bi imela Urška Poje, ki je dve uri pred tekmo mešanih štafet z Jakovom Fakom osvojila 11. mesto med mešanimi pari, dvojni nastop. A za tega bi se v slovenski vrsti odločili le, če bi nastopila res izjemno dobro. Klemen Bauer, Rok Tršan in Polona Klemenčič so tako ostali brez testa pred sredinim začetkom posamičnih tekem na Pokljuki.

Današnjo tekmo sta najbolje začeli Finki Mari Eder in Kaisa Mäkrainen, ki sta imeli na polovici pol minute prednosti pred Italijankama in 40 sekund pred Francozinjama. O končnem razpletu pa so odločali moški. Francijo je na vrh pripeljal najboljših biatlonec zadnjih let Martin Fourcade, Simon Desthieux pa je prednost le še povečal.

Švico je na drugo mesto v tretji predaji pripeljal Benjamin Weger, Jeremy Finello pa je to mesto obdržal. Bolj zanimivo je bilo v boju za bron, kjer je Lukas Hofer popravljal slab nastop Dominika Windischa, v svoji predaji prehitel Rusa Aleksandra Logvinova in Finca Ollija Hiidensaloja ter Italiji priboril najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

V sredo ob 14.15 bo na Rudnem polju moška 20-kilometrska posamična tekma, dan kasneje se bo prav tako ob 14.15 začela ženska najdaljša 15-kilometrska preizkušnja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.